Wednesday, September 4, 2024

Allvarliga saker

 


Att få bort antisemitismen från Vänsterpartiet är ungefär lika svårt som att få bort afro-fobin från Sverigedemokraterna. Eftersom vänsterns antisemitism är kopplad till en viss regional konflikt. 

Och så vidare. 

Så antisemitskandalerna inom Vänsterpartiet kommer att fortsätta. Förstås. 





4 comments:

  1. Ordet antisemitism är i dessa dagar mycket missbrukat. PFLP är så vitt jag vet inte antisemitiskt. De vänsterpartister som stöder PFLP gör det inte för att de tror att judar är onda. De stöder PFLP av samma orsak som vänstermänniskor på 50-talet ofta kunde stöda Mau Mau i Kenya och under 60-talet kunde stöda FLN i Algeriet trots att dessa dödade civila. Det berodde inte på att de trodde att fransmän och britter var onda raser-. Detsamma gäller en grupp som engelska SWP idag - de stödde Hamas attack vilket är förkastligt, men de är inte antisemiter för det. SWP:s grundare var jude, de två teoretiker i historien de mest hyllar - Marx och Trotskij - var också judar.
    https://kiremaj70.blogspot.com/2023/11/det-ar-fel-att-stoda-hamas-attack-men.html

    ReplyDelete
  2. Man kan vara objektivt anti-semitisk, även om man inte är det subjektivt. Vilket är den snällaste tolkningen av brittiska SWP. Men kan de verkligen vara ovetande *idag* om att deras typ av anti-sionism kan ha anti-semitiska konsekvenser?

    ReplyDelete
  3. En sak till. Britter och fransmän var väl inte i samma position som judarna i Israel...

    ReplyDelete
  4. Tramsvänstern är för rolig. Nu har "Queers for Palestine" misshandlats flera gånger vid diverse palestina-jippon runt om i väst.Ändå fortsätter man dyka upp. Är det så roligt att att bli bögknackad? Börjar misstänka att det handlar om någon maschokistisk störning av det grövre slaget.

    ReplyDelete