Monday, September 9, 2024

Knapphetens rike

 


Man undrar onekligen vilken den tilltänkta målgruppen är för artiklar som denna? Och vad medicinen beträffar, så verkar ju lösningen på problemet vara ganska enkel: producera mera! 

Eller minska halten av ämnen i maten som gör folk överviktiga. Genom regleringar. Vilket Fria Tider är mot. Cuz marknadsliberalism.   

Tjockisar köper upp medicin mot diabetes

2 comments:

  1. Verkar inte vara någon medicin man vill ta i onödan. Markant ökning av suicidala tankar hos användarna jämfört med placebo-gruppen när man testade för biverkningar. Och av naturliga orsaker finns inga långtidsstudier.
    Det är få bantningspreparat som verkligen bevisats fungera. Det här tycks dock fungera. Ett annat bevisat fungerande preparat är Ephedra-koncentrat. Liknar amfetamin mycket i hur det påverkar kroppen och definitivt inte riskfritt. Var lagligt i Sverige in på 90-talet. Numera förbjudet både i EU och USA. Mest för att det kan användas av glada amatörer till att framställa metamfetamin om det blandas med helt oreglerade kemikalier vem som helst kan köpa.
    Dock har örten en ång historia av användning som centralstimulantia och luftrörsvidgande preparat. Biverkningarna är väl utredda både på lång och kort sikt. Verkar mindre riskabelt äm deumna nya diabetesmedicin om man vill gå ner i vikt.
    Fick själv ephedra på recept i Latinamerika när jag hade någon covidlliknande skit. Trevligt att det blev lättare att andas men samtidigt började jag svettas konstant och hjärtat rusade. När jag gick till ännu en läkare och och beklagade mig över effekten på hjärtat skrev han direkt ut ett storpack på någon sorts benzodiasepiner och sa åt mig ta en tablett varje gång hjärtat började rusa.

    ReplyDelete