Sunday, July 11, 2021

Fashig estetik, mannen



Vad är problemet? Schysst estetik...

"Gretas foto med kriminell somalier väcker frågor"

3 comments:

  1. Hur stort klimatavtryck gör denne gentleman? Ska riksautisten lyckas få honom och hans kollegor att byta ut mercan och ferrarin mot cyklar? Kan hon övertala dem att börja handla med hembränt och närproducerade droger istället för kokain som smugglas ända från latinamerika? Om inte, kan han åtminstone kräva av sina kontakter att de endast fraktar kokainet i små segelbåtar? Inte lika lukrativt med hembränt och amfetamin tillverkat i ett garderobslabb i förorten. Fast å andra sidan behöver man inte så mycket pengar om man bara ska cykla.
    Kommer Greta att våga ställa den förbjudna frågan: Skulle denne gentlemans klimatavtryck vara väsentligt mindre om han stannat kvar i sitt ursprungsland? Och varför släppte vi i så fall in honom?

    ReplyDelete
  2. Ärligt talat, om man fortfarande inte fattat vilket dåligt skämt Thunberg och Extinction "rebellion" är kan man gå och hänga sig. Låter man sig luras av det här finns inga gränser för vad våra kära ledare kan lyckas lura en till samtidigt som man tror att man gör någon sorts uppror.
    Om Greta säger imorgon att alla svenskar måste dricka griskiss för klimatets skull så kommer nog åtminstone några tusen batikhäxor och hanrejer att genast rusa mot närmsta svinstia samtidigt som de skriker "Hur många liter?". Sen får de stå i Aftonbladet och bre ut sig om vem som lyckades dricka mest och hur gott det var när man väl vant sig.
    Eller så blir det ännu värre, Greta kanske får en snilleblixt och säger att alla svenskar ska inta någon häxbrygd intravenöst från dokumenterat oetiska profitdrivna producenter och helt strunta i alla långsiktiga biverkningar. Oj fan, det var just det hon och den somaliske gentlemannen sa att vi skulle göra.
    Var snäll och stanna jordklotet nu. Jag vill hoppa av.

    ReplyDelete
  3. Jag tror (eller hoppas) att John Michael Greer (den där nyhedniske bloggaren jag följer) har rätt i klimatfrågan: vi kommer att få *stora* problem (se Nordamerikas västkust just nu, och värre) men det kommer inte att bli en bokstavlig apokalyps. Sedan kan man givetvis diskutera vad "apokalyps" betyder - några miljoner nya klimatflyktingar per år till Europa låter rätt så "apokalyptiskt", det också.

    Problemet är att det inte finns någon Lösning med stort L på vårt nuvarande predikament. Om vi slutar använda fossila bränslen typ nästa torsdag (vilket XR och liknande grupper åtminstone låtsas kräva) skulle ju samhället bara kollapsa ännu snabbare. "Grön el" funkar inte heller, och en storskalig elektrifiering - vilket kanske skulle fungera i något slags rent teknisk mening - kräver så enorma mängder koppar och andra mineraler att det *ändå* skulle gå åt enorma mängder fossila bränslen för att genomföra den. Och om Kina inte vill vara med på tåget, är det oklart varför t.ex. Europa ska göra de investeringarna?

    Lägg därtill andra aspekter, som att ingen av stormakterna rent realistiskt vill "sänka garden" när det gäller nya sidenvägar, fler Patriot-missiler, eller vad det nu kan vara för något.

    JMG:s "lösning" är egentligen bara att ducka och acceptera att vår civilisations kollektiva karma kommer att leda till en lång period av nedgång och förfall i hela världen. Kom igen om tusen år eller så!

    Klimatrörelsen uppfattar jag som en slags kontrollerad opposition som egentligen representerar den grönkapitalistiska falangens intressen mot den "klassiska" industrin. Att de så okritiskt accepterar t.ex. vaccinet visar att det inte handlar om en *så* radikal falang...

    Några egna lösningar har jag inte. Vi kanske helt enkelt måste ducka!

    ReplyDelete