Friday, July 16, 2021

Den tredje kraften

Jacob Zuma (inte Juholt, alltså)

Sveriges ambassadör i Sydafrika, självaste Håkan Juholt, har intressanta saker att berätta om den senaste tidens kravaller och plundringar i landet. Han menar att det handlar om välplanerade attacker utförda av folk inom säkerhetstjänsten som tidigare arbetat åt landets förre president, Jacob Zuma, som nyligen dömdes till fängelse för korruption. De initiala attackerna har sedan triggat en mer generell plundringsvåg, vilket också var syftet. Jag kan inte säga att jag är helt förvånad...  

Håkan Juholt om situationen i Sydafrika

4 comments:

  1. Lägg ner Sydafrika. Extremt brutalt fast på ett mycket depraverat vis som gör att altihopa bara känns frånstötande. En brutal klanfejd mellan olika japanska klaner innan japans enande hade ändå kunnat vara intressant att följa med sydafrika? Lägg ner skiten.
    Fast OK då, en del intressanta människor finns det där ändå. Även solen har sina fläckar fast tvärt om, typ.
    Här ett gäng "couloreds" som utvecklat ett mycket brutalt polurytmiskt sätt att slåss med kniv på.
    Baseras på vad vissa av dessa "couloreds" iaktog att de mest depraverade av de kolsvarta fängelsegängen använde när de tog folk av daga innanför murarna.
    Mycket intressanta teorier på siten även för den som inte är intresserad av kampkonst.
    Man menar att många av negerstammarna i sydafrika är av naturen oerhört dugliga på handgemäng med eller utan tillhygge. Däremot är man helt värdelösa på att sätta ord på det man gör eller att systematisera det medvetet. Ungefär som att katter är duktiga på att rivas men kassa på att förklara hur man rivs bäst.
    Det är där "couloreds" kommer in i bilden och har ett försprång gentemot helvita i att förstå hur dessa polyrytmiska rörelsemönster används men samtidigt har något av vitas förmåga att systematisera och sätta ord på saker. Det är de själva som säger det, inte jag.

    https://www.piperknifefighting.com/articles/

    Ser riktigt obehagligt ut och mycket svårt att försvara sig mot.

    ReplyDelete
  2. https://www.youtube.com/watch?v=4eCWn05X3Gc

    ReplyDelete
  3. Såg ett kort klipp med somaliern som nyligen knivade en massa folk i tyskland. Såg rätt mycket ut som det här, om än inte fullt så avanserade polyrytmiska rörelser. Exakt samma fattning om kniven och hela tiden cirkulära rörelser. På slutet när han var utmattad såg det dock mest ut som en zombie sov halvhjärtat högg ovanifrån och ner gång på gång, var väl då någon lyckades slå ut honom.

    ReplyDelete
  4. Det här riktigt snyggt och ser förbaskat svårt ut att lära sig. hade känts som om jag höll på att ramla ner i en blender i människostorlek om denne herre satte efter mig med kniv:
    https://www.youtube.com/watch?v=P024Bro91ig


    ReplyDelete