Thursday, July 15, 2021

The president and the king

 


OK, this was funny. Nixon looked a bit like this, weirdly enough, in my bizarre dream the other day, yet I probably never saw this pic before! 

6 comments:

  1. Ursäkta OT från en uttråkad coronaisolerad(självvalt)dissident. Sitter i min isolering och plöjer bloggar och musik. Upptäckte nyligen Sovietwave.Sägs att det är nostalgi för en framtid som aldrig infriades blandat med en liten del dåtidsnostalgi för de saker som trots allt var bättre när det begav sig. Kanske det. Eller är det bara ryskt vemod helt enkelt? Väldigt bra i vilket fall.

    https://www.youtube.com/watch?v=DMoCM_FgLP8&t=1210s

    Bara bilden i sig är i alla fall tillräckligt för att göra mig framtidsnostalgisk. Lägg till musiken också och lite coronafeber(?) så är jag nästan redo att gråta en skvätt. Men bara nästan.

    ReplyDelete
  2. Underligt nog har jag aldrig varit så fascinerad av rymdgrejen (och rymdromantiken), inte ens under min mest tekno-progressiva period. Vet inte riktigt varför.

    ReplyDelete
  3. Men vad är detta för smygreaktionära antaganden? Som om CCCP inte kunde ge upphov all form av nostalgi i övermått. Vill man till exempel känna sig nostalgisk för pionjärsemestrar vid svarta havet man aldrig var med på så så fixar sovietwave det också:
    https://www.youtube.com/watch?v=rvWPVnQ3NsI

    ReplyDelete
  4. Nu tänker säkert någon att "Men inte ens sovietwave kan väl få mig att känna nostalgi för ett krig som var avklarat långt innan jag var född"?
    Även detta reaktionära(för att inte säga kontrarevolutionära) antagande har så klart heller ingen som helst basis i verkligheten:
    https://www.youtube.com/watch?v=Y-KvoHi04_Q
    Vill man inte kasta sig in i närstriderna i Stalingrad under den röda fanan när man hör det här så är man förmodligen inte mänsklig.

    ReplyDelete
  5. Okej, den där arkitekturen i bakgrunden gör mig lite nostalgisk, faktiskt.

    ReplyDelete
  6. Alltså arkitekturen i pionjär-semester-videon.

    ReplyDelete