Thursday, July 29, 2021

Escape from Rosengård


Insåg just att jag aldrig länkat till Malcom Kyeyunes klassiska dystopi "Escape from Rosengård". Året var 2017. 

Om det nu är en dystopi. En dystopi är ju en fantasi...

Escape from Rosengård

6 comments:

  1. För att få ett mer komplett svar på hur det blir i framtiden kan man komplettera med en till artickel av Kyeune: "Det kommer aldrig att bli som i Brasilien".

    Spoiler: Det blir mycket värre då Sveriges infrastruktur byggts upp på ett sådant vis att det blir mycket svårare att isolera sig i relativt säkra områden där man kan få tag i allt man behöver för att överleva.

    ReplyDelete
  2. Helt otroligt vad tramsvänstern hatar denne man för att han drar ner byxorna på dem. Kallar honom husneger och gud vet vad. Inte ens nassarna är så elaka.

    ReplyDelete
  3. Ja, han verkar vara deras värsta mardröm: en färgad kille med autism (alla möjliga "identiteter"!) som gått över från den radikalaste vänstern till "högern". Den "snällaste" kritiken ser ut så här:

    http://flamman.se/a/kunde-vi-raddat-kyeyune

    Sammanfattning: Han var aldrig kommunist, han var alltid högerextrem i sitt hjärta, och vill helt enkelt bara ha pengarna! Projiceringen är sanslös, särskilt i sista stycket:

    "Vänstern brukar fräsa när en före detta liberal kommer ut som vänster. Eller när en medelklasspappa kommer på att han borde vara feminist först när han ser hur hans dotters framtid påverkas av patriarkatet. Det beror på att vänstern, till skillnad från högern, i stort är utrustade med ryggrad och principer. Men kanske borde vi komma ihåg att en eller annan gång dunka en rygg också.Vi kan vinna en medelmåttig satiriker eller en inte helt inkompetent skribent."

    ReplyDelete
  4. Ha ha ha! Jäklar vilket pekoral av flamman. Men ändå ganska obehagligt. "Kunde vi räddat" låter ju omtänksamt men är i sammanhanget bara ett sätt att peka ut någon som så förtappad att han är fredlös. Men tramsvänstern är som vanligt så ryggradslös att den inte ens i klarspråk kan peka ut någon som lovligt byte annat än i anonyma sammanhang.

    ReplyDelete
  5. Jag som är figurspelsnörd fick en idė. "Flykten från Rosengård" som brädspel. Några förvirrade japanska turister inser mitt i natten att de hamnat helt fel och måste med använda alla sina kombinerade förmågor för att undfly horderna utan att bli allt för traumatiserade.
    Blir mycket gratisreklam när woke-mobben går vi taket. Det japanska temat kanske gör att spelet får kultstatus i Japan och den spelmarknaden är stor.

    ReplyDelete
  6. Fan, man borde även göra ett monopolliknande spel där gamla batikhäxor ska försöka förfoga över så många afghaner som möjligt. Ju yngre och snyggare afghan desto dyrare att införskaffa. Vinner gör den som till sist äger flest och snyggast afghaner. Varje ägarskap innebär dock ett orosmoment där ens afghanpojke kan ställa till med hyss vilket påverkar såväl status som kapital negativt för batikhäxan.

    ReplyDelete