Wednesday, July 14, 2021

Not even wrong


Please note how this article *completely fails* in debunking the claim that crows hold funerals for their fallen comrades. By skeptical standards, it´s "not even wrong". LOL.

Do crows hold funerals for their dead?

4 comments:

  1. Att döda en massa kråkor för att genomföra ett så pass meningslöst experiment är obehagligt.

    ReplyDelete
  2. Håller med. Man får hoppas att kråkorna var gamla exemplar från muséer, eller något sådant!

    Noterade du förresten att det andra experimentet genomfördes av personer med Dick Cheney-masker? I och för sig ganska roligt...

    ReplyDelete
  3. Är inte jättekunnig om fåglar som så men har bott på landet i långa perioder och alltid intresserat mig för fågellivet och snudd på socialiserat med olika vilda fågelarter. Fått fåglar som i början flytt om jag är inom 30 meters håll att sitta och äta mat jag lagt ut en meter ifrån mig. Samma fåglar har sedan börjat knacka med näbben på mina rutor när de vill ha mat.
    Kråkfåglar hade den egenheten att de redan från början bara knackade på rutor till det rum jag råkade befinna mig i. Andra arter lärde sig ibland efter ett tag att det är skillnad på vilken ruta man knackar på. Med lite tur och mer aktivt socialiserande med kråkorna kanske jag även skulle fått bevittna
    en kråkbegravning.
    Fantasilösa puckon till forskare som håller på att döda kråkor för att kanske få se en kråkbegravning. Här förslag till ett annat socialpsykologiskt expriment: Om man snabbt och smärtfritt avlivar en av dessa forskare, kommer då hans kollegor att komma på begravningen även om de inte umgicks utanför jobbet?

    ReplyDelete
  4. Precis. Har förresten skrivit om just kråkfåglars intelligens tidigare, bara att klicka på etiketten "Corvids" under inlägget (syns dock kanske inte i den anpassade mobilversionen av inlägget).

    ReplyDelete