Tuesday, July 6, 2021

Jimmie Åkessons Kampfjahre

Attribution: Di (they-them) - Own work, Wikipedia Commons

Tobias Hübinettes analys av Jimmies tal i Almedalen (som jag ännu inte lyssnat på). Hübinette menar att talet innehåller dolda (eller "dolda") referenser till 90-talets skinheadsubkultur och vit makt-musik. Observera också hans intressanta demografiska analys av SD:s väljarkår! Från Hübinettes blogg. (Ja, han är anti-rasist just idag.)  

"Ohämmade referenser till skinheadsubkultur och vit makt-musik"

5 comments:

  1. Asiater har i sina hemländer ofta en enastående förmåga att appropriera och utveckla både de smalaste subkulturella strömningarna och de bredaste popkulturerna i väst. Väntar nu på att unga sydkoreanska män ska appropriera svensk skinskallekultur anno 1990 och börja sniffa thinner, öla och slå alla på truten som även på de lösaste grunder kan tänkas ha "antikoreanska intressen".
    Hubinette själv vore perfekt som en äldre mentorsfigur till en dylik rörelse.

    ReplyDelete
  2. Så här tror jag Hubinettes framtida enande och Machtubername av Korea kommer att se ut:

    https://www.youtube.com/watch?v=W47jx3y_76A

    Det är alltså Hubinette som har den coola hjälmen och ansiktsmask med infraröda glasögon. Adoptionscentrums koreanska filial ligger pyrt till.

    ReplyDelete
  3. Wow, Kerberos Panzer Cops! Och senare en koreansk version. Allt enligt Wikipedia. Har nästan noll koll på den här scenen. Östasiatisk dystopisk manga?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ganska dystopisk. Väldigt bra. Japansk anime har en enastående förmåga att blanda SF, gamla myter och sagor och fiktiva historiska förlopp utan att det känns "för mycket" och blir pannkaka och oavsiktlig humor av alltihopa.
      Hade jag fått filmens handling och estetik beskriven för mig utan att veta något mer om den hade jag trott att det var någon sorts studentikos skämtfilm.

      Delete
  4. De är bra på att appropriera vår teknologi också, och (ibland) vår demokrati. Sydkoreanska skinheads låter inte alls omöjligt, undrar nästan om det inte redan existerar någonstans...

    ReplyDelete