Tuesday, August 10, 2021

Jag trodde den här killen var "liberal"...


Ja, inte *den här* killen, alltså!


Är den här skribenten i hemlighet en av våra killar? Man undrar ju, efter att ha läst nedanstående. Här kommer några centrala citat:

"Att den afghanska armén inte håller måttet har vi fått många bevis på genom åren. Den plågas av massdeserteringar och låg motivation. Det verkar inte spela någon roll att USA och Nato-länderna lagt ner tiotals miljarder dollar på att träna och utrusta armén under de senaste 20 åren."

"Jag törs inte tänka på hur många miljoner av biståndspengar och militärunderstöd som hamnat i fel fickor."

"Många säger nu att USA och västvärlden, inklusive Sverige som haft soldater på plats, sviker det afghanska folket. Jag vet inte om jag håller med om det."

"Omvärlden har pumpat in enorma summor i militärt och civilt bistånd de senaste 20 åren. Det går inte att hålla en nation under armarna hur länge som helst. Till slut måste de kunna stå på egna ben." 


"Afghanistan är ännu en läxa i hur oerhört svårt det är för en utländsk aktör att påverka utvecklingen i ett land med en främmande kultur. Som i Vietnam. Som i Libyen."


Vietnam är ju ett lite märkligt exempel, men annars låter ovanstående *som ett illa förtäckt angrepp på den bomb-globo-liberala ståndpunkten som brukar kallas "nation-building"*. Ett angrepp alla PK-liberaler borde betrakta som "rasistisk", eftersom den implicerar att barbarer är barbarer och alltid kommer att så förbli. 


Men ändå står det där: "Afghanistan är ännu en läxa i hur oerhört svårt det är för en utländsk aktör att påverka utvecklingen i ett land med en främmande kultur." Vilket givetvis har implikationer även för annat...


Först svängde semestervikarierna. Nu svänger även den etablerade utrikeskorren. Tired of winning yet?


"Ett misslyckande för USA och västvärlden"


No comments:

Post a Comment