Monday, August 16, 2021

Okej, nu slutar vi snacka om Afghanistan


Slutsnackat för den här gången. 

12 comments:

  1. Men talibanjävlarna har ju omöhluggjort för all framtid för Magda Gad att åka runt i landet och ta selfiesar. Det är riktigt illa.

    ReplyDelete
  2. Radio bubbla väldigt intressanta om Afghanistan i senaste:
    https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9mZWVkcy5wb2R0cmFjLmNvbS9mTkJZam0tNDVfaDg?ep=14

    ReplyDelete
  3. Väldigt intressant podcast! Håller både med och inte om diverse saker. Jag anser t.ex. att talibanerna var betydligt värre än andra regimer på 1990-talet, men att de verkar mer pragmatiska idag. Bryr mig inte ett dugg om Dostums härjningar, men det var ju kul att de lyfte frågan eftersom Sverige hela tiden framställer talibanerna som värre än värst. Det är sant att propagandan handlar om migrantkrisen (och så vill man väl slippa stå till svars för ev fusk med biståndet). Också sant att Afghanistan kommer att fortsätta vara ett geopolitiskt problemområde. Visste inte att Dostum just varit i Turkiet. När jag läste på Wiki om Afghanistan slog det mig att pashtunerna "borde" vara mot Pakistan eftersom deras hemland ju är delat mellan Afghanistan och Pakistan - ursprungligen var hela det pashtunska området en del av Afghanistan (fram till någon gång på 1800-talet). Det känns som att Pakistan manipulerar pashtunerna via den muslimska fundamentalismen. Vem vet, i framtiden kanske allianserna kommer att skifta? Indiens reaktioner kan ju också bli intressanta - de måste vara väldigt sura på USA just nu... Också sant att USA:s disruption (om det nu är målet, snarare än nation-building) totalt har misslyckats. Det verkar som att varken disruption eller nation-building fungerar. Osv, osv.

    ReplyDelete
  4. Kul bonusfakta: Den yngre bubblaren har ett förflutet som trotte.

    ReplyDelete
  5. Har kollat upp radio bubb.la mer nu, jag visste inte att den äldre snubben var Boris Benulic! Jag undrade just vad som hänt med honom efter alla dessa år. Vilken fraktion av trotskismen tillhörde den yngre killen, vet man det? Rent skvallerintresse.

    ReplyDelete
  6. Ha ha, visste inte att Benulic tillhörde MLK, det är ju skvatt vansinnigt, jag misstänkte SKP, men det var ju nästan rätt.

    ReplyDelete
  7. https://www.expressen.se/nyheter/regeringen-kollapsar-talibanerna-tar-over-kabul/

    Det verkar som att Gad kan åka runt i Afghanistan trots allt! :D

    ReplyDelete
  8. Vet inte vart den yngre trottade runt men så var jag nog verksam i helt andra regioner än han under min aktiva vänsterperiod.
    Så Gad kan fortfarande flamsa runt i Afghanistan trots talibanerna? Då blir hon snart vänligt inställd till dem. Hon kanske gifter sig med en talibansk byahövding så småningom "som en markering mot den sexistiska västerländska kulturen som hatar alla kvinnor över 25".

    ReplyDelete
  9. Most based take on Afghanistan ever:

    https://voxday.net/2021/08/16/can-we-vote-for-them/

    ReplyDelete
  10. Ha ha! Så sant och så kul. Om jag får ta bort eller modifiera tre punkter på listan så är jag helt med på noterna. Får jag inte det så godtar jag listan som den är. Man kan inte få allting alltid.
    Om nu någon batikhäxa tycker att jag är hemsk så vrålar jag bara 'islamofob" åt henne som svar.

    ReplyDelete
  11. Ha! Förbud mot coronavax också! Det här blir bara bättre och bättre.

    ReplyDelete