Monday, August 9, 2021

Reflections on the faux revolutionary names of non-French magazines


Funny that Jacobin magazine is named after a movement the leadership of which wanted to execute Thomas Paine. Who I assume was somewhat closer politically to Jacobin magazine...

Trolling is a dangerous game! 😛


11 comments:

  1. Lyssna pÄ senaste radio bubbla. VÀldigt kul om trotskister. "Man komner nu att ÄtergÄ till den renlÀrliga totskkismen och endast sÀlja tidningar och springa pÄ möten". Sagt om nord-irlÀndska trottar som som snart mister sitt mandat men hitentills engagerat sig i högst jordnÀra frÄgor.

    ReplyDelete
  2. De irlÀndska "offensivarna" har lÀnge haft en vÀldigt jordnÀra framtoning, nÀstan lite kitchen sink realism över det hela. De stack ut pÄ det sÀttet. Intressant nog har de anslutit sig till den "politiskt korrekta" falangen nÀr CWI splittrades nyligen, den som kallas ISA och som svenska RS Àr med i. Jag tror rentav av irlÀndarnas framgÄngar i att organisera feminister var en av de saker som triggade fraktionskampen internationellt, den brittiska gruppen tyckte tydligen att de blivit "opportunister" eller nÄgot sÄdant!

    ReplyDelete
  3. https://www.socialisterna.org/hbtq-fortryckets-rotter-och-hur-marxister-bekampar-det/

    LÀgg mÀrke till bilden! Den Àr frÄn Socialist Party Irelands kontingent pÄ en trans-pride-marsch i Dublin! :D

    ReplyDelete
  4. Okej, inte deras kontingent, men de var medarrangörer!

    ReplyDelete
  5. Hmm... Inte helt jordnÀra kanske. I bubbla syftade man pÄ deras arbete mot höjda vattenavgifter och annat konkret som drabbar mindre vÀlbestÀllda. Om det nu Àr samma parti jag jag tÀnker pÄ. Fan, börjar fÄ svÄrt att hÄlla reda pÄ alla konstiga trotte-grupper. Hoppas det inte Àr ett Älderstecken.

    ReplyDelete
  6. I vilket fall har jag upplevt svenska trottars taffliga försök till entrism. VÀldigt effektivt sÀtt att snabbt göra sig impopulÀr pÄ. Och det redan innan folk fattar vad som pÄgÄr. Normala mÀnniskor kan inte syssla med sÄnt utan att folk tidigt kÀnner att nÄgot Àr fel. Ska till bÄde hög skÄdespelartalang och snudd pÄ psykopati för framgÄngsrik organiserad entrism. De stackars entristerna jag hade att göra med var för normala och förmodligen inte alls bekvÀma med det de sysslade med.

    ReplyDelete
  7. Jag tror att det faktiskt Ă€r samma grupp. De har helt enkelt bestĂ€mt sig för att satsa pĂ„ nya frĂ„gor. Åtminstone enligt Wiki har de inte splittrats.

    ReplyDelete
  8. Just Offensiv-strömningens entrism har ju alltid varit lite mÀrklig, att sÀlja en tidning med bilder av Lenin och Trotskij Àr ju inte vad jag skulle kalla "entrism", men okej...

    ReplyDelete
  9. Djup entrism, dÀr man stenhÄrt lÄtsas vara nÄgot annat Àn vad man faktiskt Àr, Àr "riktig" entrism för mig. Har lurat mig nÄgra gÄnger (Ätminstone i skriftlig form).

    ReplyDelete
  10. Hmm... Är det inte rĂ€tt ovanligt annat Ă€n bland trottar? Det du beskriver lĂ„ter mer som nĂ„got SÄPO och liknade gör.Antingen i syfte att göra en organisation ofarlig för den rĂ„dande ordningen genom att dra den i en mindre radikal riktning, eller tvĂ€rt om, överadikalisera sĂ„ att den gör bort sig.
    Eller som Mi6 gjorde med IRA, sÄg till att full kontroll över deras Internal security chef som lÀt avrÀtta mÄnga oskyldiga för att ha varit "dubbelagenter". Men sÄnt hÀr tycker jag snarare bör klassas som spioneri och sabotage Àn entrism. Eller har jag missat nÄgra entristiska "sportgrenar".

    ReplyDelete
  11. Det finns olika grader av entrism. Att organisera sig helt öppet med tidning i högsta hugg Àr en variant, en annan Àr att bilda "bred vÀnster" inom organisationen man entrerar, en annan Àr att verka i tysthet. Har ibland ocksÄ undrat om vissa vÀnstergrupper lÄter sig utnyttjas av sÀkerhetspolisen...

    ReplyDelete