Wednesday, November 24, 2021

SD:s lilla bitch


Centerpartiet tänker släppa fram en budget som förhandlats fram med deltagande av Sverigedemokraterna. Slutsats: Annie Lööf är Hitler. 

En mindre provokativ slutsats: Lööf föredrar budgetar framförhandlade med SD än budgetar framförhandlade med Vänsterpartiet. 

Så nu vet vi det. 

12 comments:

  1. "Von Papen" var tydligen förolämpningen man skulle använda. Annie Lööf är von Papen. Eller von Pappskalle, eftersom hälften av C:s röster nu kommer att gå till Miljöpartiet. LOL.

    ReplyDelete
  2. MP kommer nog kunna hålla sig kvar över fyraprocentspärren eftersom många som tidigare röstade på Liberalerna och Centern kommer rösta på MP istället. Kanske. Beror väl på hur smart de sköter sina kort...

    But why not?

    ReplyDelete
  3. Inte min sak att ge Magda, Nooshan och den där långe drasuten som är MP-ledare (Bylund?) goda råd, men i deras ställe hade jag utsatt Lööf för något slags shunning eller social ostracism i minst ett år framöver. Vill Centern ha poster som utskottsordförande får de förhandla med SD och NSDAP.

    ReplyDelete
  4. Jag säger inte att Annie Lööf är nazist, men Annie Lööf är nazist.

    ReplyDelete
  5. Centerpartiet kommer att få ett helvete. Ha ha ha.

    ReplyDelete
  6. Ein, zwei, drei, von Papen polizei.

    ReplyDelete
  7. Det är faktiskt något distinkt "ariskt" över hennes utseende och klädsel på porträttet här ovan.

    ReplyDelete
  8. Dax för Tobias Hübinette att påminna oss om hur många centerpartistiska kommunalråd från små kranskommuner till Vallentuna som var medlemmar av Tysk-Svenska Volkgemeinschaftförbundet 1933-38.

    ReplyDelete
  9. "Bo Bondesson i Bondtorp, kommunalråd i Öxnebäckens kyrkohärad 1938 tillhörde det ytterst tyskvänliga Edelweissförbundet, som till sina medlemmar även räknade adelsdamen Märtha Louisa Johanna Svärdenskiöld und Grip, som var gift med Hermann Görings livläkare och adjutant i Oberschlesien".

    ReplyDelete
  10. "Dax för Tobias Hübinette att påminna oss om hur många centerpartistiska kommunalråd från små kranskommuner till Vallentuna som var medlemmar av Tysk-Svenska Volkgemeinschaftförbundet 1933-38."

    Hübinette gjorde i alla fall mig medveten om att min fars lärare och klassföreståndare hade varit medlem i Per Engdahls "Svensk Opposition" 1941. Vilket inte gjorde mig ett skvatt förvånad, eftersom denne när jag var tio år hade försökt övertyga mig om att kommunismen styrdes en sionistisk världskonspiration. Vilket han alltså inte lyckades med...

    ReplyDelete
  11. MP har faktiskt hoppat av regeringen. Förmodligen ett smart drag ur partitaktisk synvinkel. Nu kommer alla missnöjda centerpartister och liberaler kanske att rösta på dem, trots allt. Lite förvånad över att MP är så smarta, har alltid fått intrycket att de vacklar mellan ett slags utopism och total "sell out" av alla principer...

    ReplyDelete