Friday, December 13, 2019

You´re not laughing now, are you?



Och hur svårt var det här att räkna ut i förväg?

19 comments:

  1. Aftonbladet idag: "EU är mot Brexit eftersom man befarar att Storbritannien kan bli ett skatteparadis och dra till sig investeringar".

    Aftonbladet (och alla svenska medier) typ igår: "Vid Brexit kommer alla att DÖÖÖÖÖÖ, det blir matbrist, brist på mediciner, svenskar trakasseras redan nu av brittiska rassegäng", etc.

    OK, låt mig gissa. Den tidigare versionen var vulgärpropaganda?

    ReplyDelete
  2. Arbetarklassen var för Brexit. Den brittiska vänstern är för EU.

    Slutsats?

    ReplyDelete
  3. STOPPA PRESSARNA! Är Greta Thunberg egentligen POPULIST?

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/xPzxEp/hur-orkar-man-vara-greta-thunberg

    ReplyDelete
  4. Greta Thunberg must lead masses in populist rebellion, smash George Soros global order, create new Celto-Germanic Bronze Age under direct overlordship of Nerthus and the Morrigan!

    Facebook must be FORCED to RT this tweet!

    ReplyDelete
  5. Om Greta T. De menar förståss "vänsterradikal"...

    ReplyDelete
  6. Greta är alltså en vänsterpopulistisk tidsresenär. Men inte är hon väl från guldruschen i Klondyke? Det måste ju vara Frankrike 1789? Eller?

    ReplyDelete
  7. Boris Johnson är i vart fall högerpopulist.

    ReplyDelete
  8. Rätt kul att en massa proffstyckare och experter diskuterar ifall en 16-årig tjej med Asperger och flätor är "vänsterpopulist" eller inte. Helt normalt år 2019.

    ReplyDelete
  9. Jag håller med om att det underliga begreppet "vänsterpopulist" egentligen är kod för "alltför vänsterradikal". Det här kan ju bli intressant att följa...

    ReplyDelete
  10. Jag är vänsterpopulist. Greta Thunberg är det alltså inte.

    ReplyDelete
  11. Även stalinister kan ha poänger.... http://proletaren.se/artikel/arbetarklassen-rostade-ater-att-lamna-eu?fbclid=IwAR3oWgsB1POenif8izqb6cRel345JrupUvyOUOPJMdWGO-1onu43L1OyILg

    ReplyDelete
  12. "Nu stundar en strid om åt vilket håll partiet ska gå. Räkna med att partihögern kommer att skylla valresultatet på Corbyn och på de progressiva förslagen i Labours valmanifest – inte på sveket i brexitfrågan – för att få Labour att åter svänga höger."

    Det här har ju redan börjat. Det betyder att Labour kommer att bli mer lika Liberaldemokraterna - ett anti-Brexit "mitten"parti. Och hur gick det för lib dems i valet, då? Åt skogen, förstås. Labour kommer därför förlora även nästa val, även om man väljer en ny ledare som är Tony Blair 2.0. Eller *just för* att man gör det.

    Anmärkningsvärt att stora delar av vänstern i UK är mot Brexit. Värst är Socialist Action som 100% stödde Corbyns strategi, och ansåg att Labour borde inrikta sig på att vinna tillbaka "Remainers" som gått över till Liberaldemokraterna och Green Party!

    Att vinna över arbetarklassen är inte att tala om för dessa "marxister". Suck...

    ReplyDelete
  13. Har du förresten noterat att Greta är vänsterPOPULIST. Funderar på att rekrytera henne till min enmansgrupp som för tillfället heter Frente Popular de Izquierda Trumpo-Bonapartista. Vårt esoteriska budskap liknar förstås Tingleys version av teosofin...

    Yes, I´m joking.

    ReplyDelete
  14. https://kiremaj70.blogspot.com/2019/12/corbyn-och-brexit.html

    ReplyDelete
  15. Nej, det är en ex-sektion av Fjärde Internationalen (Förenade Sekretariatet) som egentligen aldrig varit mandeliter. Snarare ett slags stalinofila eller stalinoida trotskister.

    ReplyDelete

  16. Det konstiga är ju att Socialist Action, som har en pro-rysk eller pro-kinesisk geopolitik ändå är mot Brexit och alltså stödjer EU. Men ur rysk synvinkel är det ju bra att EU spricker och försvagas - alternativt kastar ut britterna och domineras av fransmännen istället (en traditionell rysk allierad - åtminstone på 1900-talet).

    En förklaring jag har hört är att stora delar av den brittiska vänstern är uppknutna till EU via diverse program och byråkratiska strukturer, och man biter som bekant inte den hand som föder en. Jag vet dock inte om detta stämmer.


    ReplyDelete
  17. Vore ju kul om Evo Morales kunde göra en liknande come back...

    ReplyDelete