Saturday, November 13, 2021

Ett klipp valt på måfå

 


Det här måste vara den mest osympatiske framgångsteologiske predikanten i USA. Klippet är valt på måfå. Och ja, språket är förstås engelska. 

Joel Osteen ser ut som en blandning av robot och stereotyp försäljare, och har problem med konceptet "konstpauser" (han har ofta inga). 

Och hans budskap..tja, vad ska man säga? Jesus hade nog drivit ut honom från templet tillsammans med månglarna! 

Såg den där snubben första gången på 00-talet (tror jag) på någon lokalkanal här i Sverige. Han är (som synes) fortfarande väldigt populär i Texas...  


7 comments:

  1. Han har tagit bort fanorna från världens alla hörn han hade bakom jordgloben tidigare. Han är sämre sminkad också, eller också är det något med ljuset. Han ser orakad ut, trots att han av allt att döma är slätrakad!

    ReplyDelete
  2. Det mest skrämmande med hans gamla predikningar var att publiken hejade på honom som mest just när han lät som mest absurd och obiblisk, och talade om att Gud och positivt tänkande gör dig rik, et cetera. Vilket väl förklarar varför så många dras till just hans församling...

    ReplyDelete
  3. Han ser faktiskt mer "naturlig" ut idag än tidigare, då rörde han sig över scenen i exakt samma robotliknande rörelsemönster varje predikan, det såg inte riktigt klokt ut, som att han hade tvångsbeteende eller faktiskt var förprogrammerad. Nu ser han nästan levande ut, ha ha.

    ReplyDelete
  4. Den där predikanten som flög på Dawkins i hans dokumentär blev ju senare tagen bokstavligen med byxorna nere på en bögklubb där han kryddade sina sodomitiska utsvävningar med att röka methamfetamin. Amfetamin kanske förklarar många karismatiska pastorers predikostil.

    ReplyDelete
  5. Ted Haggard. Kollade just upp honom på Wiki. Han är tydligen fortfarande evangelikal pastor?! Men vad fan...

    ReplyDelete
  6. Ja men han vände det hela till sin fördel och gjorde ett stort nummer av att hans församling i sann kristen ändå förlät honom.

    ReplyDelete