Friday, November 26, 2021

Det här riskerar att bryta samhällskontraktet


Orolig kille 

Hur många gånger sedan 1970-talet har jag inte hört frasen "det här riskerar bara att spä på politikerföraktet". Har aldrig förstått vilka de var, de där farliga människorna som gick runt och föraktade politiker. Fast *så* många kan det ju inte ha varit. Inte med tanke på att valdeltagandet "när det begav sig" var över nittio procent!

Och nu är det dags igen. Talmannen (vad heter han nu igen?) ballade totalt häromdagen och uttryckte en stark oro över att de kaotiska turerna under superonsdagen (då Magdalena Andersson tillträdde och avgick inom loppet av en arbetsdag) riskerade att...gissa vad...spä på politikerföraktet. Han uttryckte sig inte riktigt så, bokstavligt talat, men det var det han menade.

OK, vänta lite nu...

Det finns *ingenting annat* i Sverige sedan finanskrisen, migrantkrisen, coronakrisen eller energikrisen som skulle kunna sänka de folkvalda politikernas förtroende? Ingenting alls? Säkert? 

Det blir lite konstigt när killarna (och numera en del tjejer också) däruppe reagerar först sedan några riksdagspiruetter kablas ut i direktsändning och får en del välsituerade väljare på rätt sida stan att ta sig lite för pannan. 

De verkar leva i en bubbla däruppe. 

Fast så borde jag ju inte säga. Jag menar, det riskerar ju att spä på politikerföraktet...

No comments:

Post a Comment