Thursday, November 18, 2021

Hybridkriget


Aftonbladet om hur migranter/flyktingar används i olika hybridkrig mot EU av både "vänner" och fiender. 

Därför vägrar EU att släppa in de nödställda

5 comments:

  1. Varför sätter EU sig på tvären just med den här migrantvågen? Annars gör man ju allt i både stort och smått för att Europa ska assimileras av MENA? Hoppas man att det ska slå tillbaka på avsändaren med besvikna horder som inte lyckas komma till Tyskland och Sverige?

    ReplyDelete
  2. Min gissning är att det är en blandning av geopolitik och rädsla för en ny populistisk våg i EU-länderna. Turkiet är "allierade" så dem kan man muta till att inte släppa igenom fler migranter, men Belarus är "fiender" så dem vill man inte betala. Kan ha något med Ukraina att göra också. Fast hade det inte funnits en opposition mot massinvandring på hemmaplan, hade ju Merkel ganska enkelt kunna lösa situationen vid gränsen med att flyga migranterna till Tyskland. Och då hade nog Lukasjenko inte ens försökt sig på hybridkrig med hjälp av ditlurade migranter...

    ReplyDelete
  3. För tankarna till hur det "liberala" etablissemanget stenhårt vägrade att samtala med populister...och sedan stödde extremhögern i Ukraina mot den pro-ryske presidenten.

    ReplyDelete
  4. Ja Azov-kommandot blir svårt att bortförklara. Nästan lite ToB-image. Inga diskreta gossar om man säger så. Men är det det liberala etablissemanget som är dåliga liberaler eller är det Azov som är dåliga nassar?

    ReplyDelete
  5. Hade velat se Azov som bilderbergruppens officiella vaktstyrka. Och så Pussy riot som kan stå för underhållningen i fikapauserna så blir den antiryska inramningen perfekt.

    ReplyDelete