Tuesday, May 18, 2021

Kraftens mörka sida


Åsa Linderborg har nu definitivt gått över till The Dark Side of the Force. 

Jag känner faktiskt inte till debatten i Sverige, men i USA verkar linjen vara att man *inte* behöver vara stereotypt qvinnlig för att räknas som "kvinna". Det räcker med att man *säger* att man är det. Alltså mer queer-konstruktivism än trans-essentialism. 

Fem andra observationer/funderingar. 

Ett: Bra att hon (hen?) tar upp läkemedelslobbyisterna. Fler och fler får upp ögonen för detta. Även psyk-industrin är inblandad. Två: Snart kommer någon trans-kritiker att bli anmäld för hets mot folkgrupp. Det är nämligen FÖRBJUDET i Sverige att "uttrycka missaktning" för trans-personer. Och vad kan vara mer missaktande än att påstå att de inte existerar eller bara inbillar sig? Tre: Ingen muslim kommer att bli anmäld. Fyra: När attackeras kvinnoidrotten? Fem: "Detta gynnar bara Sverigedemokraterna i valet 2022".  

Konservativ baksida när barriärer ska rivas

13 comments:

  1. Eftersom jag är en tidlösa är jag både Ståndarbärare och Pistillbärare. Fast i min del av det evolutionära stamträdet är det helt naturligt. I am naturally queer, boyz and girlz!

    ReplyDelete
  2. Bizarro-vänstern på första maj? "Döda judarna och våldta deras...deras...livmodersbärare!"



    ReplyDelete
  3. Tänk om någon dansk högerextremist får för sig att i hemlighet spela in vad en imam säger om trans-personer på en fredagsbön och sedan lämnar in till polis och åklagare? Det är ju "hets mot folkgrupp". Observera: Jag säger inte att någon faktiskt ska göra detta. Jag bara konstaterar att det officiella Sverige inte kommer att kunna hantera situationen, utan skita ner sig totalt.

    ReplyDelete
  4. Okej, nu MÅSTE jag sluta kommentera politik!

    ReplyDelete
  5. Här diskutetar två ex-muslimet(en shia och en sunni) precis det olösliga PK-problem du tar upp:
    https://m.soundcloud.com/tankarfranframtiden/svenska-kvinnor-rostar-pa-mer-kvinnofortryck-i-sverige?ref=clipboard&p=a&c=0&utm_campaign=social_sharing&utm_medium=text&utm_source=clipboard
    PK-syntax error som foök på flashback brukar kalla det.

    ReplyDelete
  6. Killen från Jemen snackar svenska med amerikansk brytning...
    Är det *den* Mohamed Omar som ligger bakom podden?

    ReplyDelete
  7. Baserade killar. De har en poäng när de säger att "vanligt folk" i de muslimska länderna ofta är *värre* än diktatorerna, som åtminstone hade *lite* upplysning...

    ReplyDelete
  8. Har titta lite på Omars blogg också, är han västvänlig höger numera?

    ReplyDelete
  9. Är det bara en slump, eller är det ovanligt mycket snack om trans-frågor just nu? Inte bara i Sverige, utan även i USA. Kan det bero på att låtsasvänstern i tysthet dumpat BLM-vinklingen efter att Floyd-rättegången avslutats, och vill ha en mer "safe" fråga att satsa på istället? Trans är en fråga för den vita liberala medelklassen, det är deras egna barn det handlar om, den svarta frågan är egentligen farligare...

    Den som lever får se.

    ReplyDelete
  10. Jo, det är "den" Mohammed Omar. Han hade någon sorts total omvärdering av sina politiska ståndpunkter när han lämnade islam och kom bland annat fram till att han gått ner sig i ett träsk av foliehattar under sin muslimsksa period.
    Numera kan han väl beskrivas som någon sorts SD-"Alt-Light" politiskt:. Dock betydligt mer intelektuell än SD-Thailand'-typerna.
    Gillade faktiskt hans skriverier under bägge perioderna. Även när han yrade väg i konspirationsträsket som värst var det ändå intressant.

    ReplyDelete
  11. Aha, intressant. Ja, han var faktiskt intressant även under sin sufi-traditionalistiska period, även om jag inte följde honom *så* noga (var mer main stream på den tiden). Sedan blev han något slags "Qarmati", men jag följde honom knappt alls på den tiden. Det var då han skrev för FiB/Kulturfront, tror jag. Det är nog hans intellektuella sida som fått honom att se igenom "det svenska tillståndet".

    ReplyDelete
  12. Det betyder att hans U-svängar har varit ännu mer dramatiska än mina egna... :-)

    ReplyDelete
  13. Minns hans sista upptåg från när han fortfarande kallade sig muslim men börjat mjukna till någon sorts liberalteologisk variant. Han ville ha en moske där även öppet homsexuella mulimer kände sig välkomna. Lokal och sympatisörer till projektet fanns redan. Han deklarerade stolt att denna nya typ av moske skulle kallas för "Homoske". Sen ramlade mordhoten in i oavbruten följd så att både medarbetare och lokaluthyrare drog sig ur.

    ReplyDelete