Sunday, August 11, 2024

Hållbar utveckling

 



Grön omställning i praktiken. Något slags rövarkapitalism med statliga subventioner....

Miljärdären som spelar högt med Sverige som insats

7 comments:

  1. Borde vara motbjudande även för folk som är med på klimattåget. Är man inte ens det så stinker sörjan om möjligt ännu mer.
    Senaste turerna kring dödsfallen, underlåtenheten att testa kropparna för kända kemikalier på arbetsplatsen och skyddsombudets svammel om "det har fått för stora proportioner i media"....
    Känns som beskrivningen av någon rövarkapitalist med sitt koppel av lakejer, så som dylika karaktärer skildrades i Kenneth Ahl böckerna.

    ReplyDelete
  2. Kenneth Ahl-böckerna har ju en delvis välförtjänt töntstämpel även bland vänsterfolk från den tiden och visst, det är bitvis sekteristiska fånerier som drar ner helhetsintrycket. Klarar man dock av att bortse från det så menar jag att det är de bästa deckare som någonsin skrivits på svenska.

    ReplyDelete
  3. Har aldrig hört talas om Kenneth Ahl?! :-(

    Men...

    Northvolt känns som en mega-skandal som bara väntar på att brisera. Hade det inte varit för det gröna inslaget hade den kanske briserat redan...

    ReplyDelete
  4. Oj då! Trodde alla proggiga bokmalar var bekanta med Ahl-böckerna. I vilket fall, här en recension som ger bra inblick i vad det handlar om.
    https://www.kallelind.se/blogg/kennet-ahlologi-del-2-beroende-pa-hur-man-raknar-ravsaxen-1978/

    ReplyDelete
  5. Gillar det här lite pubertala lustmordet på Torbjörn Fälldin: där han håller tan vid en stormagnatsd begravning

    'Nyss hade han stått och hänvisat till sin heder och sanningsenlighet i riksdagen och hela tiden tänkt på kärnkraftverk. Nu stod han här och hänvisade till en död mans heder och sanningsenlighet och tänkte hela tiden på kärnkraftverk och minderåriga prostituerade. Var det då att undra på att det rörde sig ännu långsammare än vanligt i huvudet och att han t.o.m. själv hade svårt att få något sammanhang i vad han sa:

    – Öh … samhället är skyldigt … öh förlåt oskyldigt … öh skyldigt att försvara sitt … öh förtroendekapital … öh när huliganer … öh förlåt hullisar … öh huliganer ifrågasätter vår … öh värdegemenskap … öh förlåt värdelöshet … öh värdegemensk:so"

    Påminner om vissa av Anglins texter om mutida politiker. Anglin har absolut gemensamma drag med de fränaste och mest oförskämda vänsterskribenterna på 70-talet.

    ReplyDelete
  6. Fälldin hade ju en image av att vara lite av en slowboi.

    ReplyDelete
  7. Kopplingen till KFML(r) är ju intressant.

    ReplyDelete