Thursday, October 7, 2021

Mediala ätstörningar


Apropå "visselblåsaren" Frances Haugen. 

Lägg märke till att det enda tjejproblem Aftonbladets två skribenter nämner är ätstörningar. De säger ingenting om trans-vansinnet. Som givetvis är fullt legitimt. Eller? 

Sedan har jag länkat till två artiklar från högersajten Breitbart News (på engelska), som har en lite annan syn på Haugen. Det visar sig nämligen att hon tillhörde ett team på Facebook som under valkampanjen 2020 censurerade nyheter som kunde skada demokraternas kandidat Joe Biden. Hon är själv demokrat, för övrigt, vilket framgår av hennes donationer till olika demokratiska kandidater och kampanjer. 

En annan artikel från samma sajt menar att Haugen är en del av etablissemangsmedias kampanj för att censurera Internet och alternativa nyhetskällor. Vilket antagligen stämmer. Det handlar om en dragkamp mellan demokraterna/medierna (ungefär samma sak i USA) och Zuckerberg, där de förstnämnda försöker pressa det lilla miljardär-freaket att bli ännu mer konformistisk än vad han redan är. 

Vilken tur att det finns oberoende mediekällor, jag menar, annars hade vi ju kunnat tro att medierna i USA eller den federala kongressen faktiskt bryr sig om unga tjejers ätstörningar... 

"Facebook skadar unga med berått mod"

"Facebook och Instagram skadar tjejers liv och hälsa"

Frances Haugen Part of Facebook Team that Censored Hunter Biden Story

Social media "amplifying preferences" is good, actually

No comments:

Post a Comment