Monday, October 4, 2021

Mitt liv som rondellhund


Fria Tider om Lars Vilks. Oavsett vad man anser om Vilks (eller Fria Tider) är det ändå ett ganska intressant inlägg. Det finns ju en schizofreni i det svenska "liberala" etablissemanget när det gäller yttrandefrihet och islam. Jag har ofta själv undrat om "kriteriet" helt enkelt är att den kontroversielle personen tillhör innegänget. Kritisera "Sverigebilden" som outsider? Bannad. Skämta om pedofili? Helt okej om man känner kulturjournalister. Det är ju "bara" ironi. Och så vidare. 

"Lars Vilks´ liv säger något viktigt om Sverige"

5 comments:

  1. Har förresten läst Wolfgang Hanssons krönika om Vilks i Aftonbladet. Han säger att islamisterna vunnit striden och att yttrandefriheten är död. Detta för att islamisternas hotelser är så många och så allvarliga.

    Tjena.

    Hansson säger inget om hur det vänsterliberala etablissemanget själva har attackerat all kritik av islam som "islamofobi". För baserat?

    ReplyDelete
  2. Är väl själv lite schizo i den här frågan. Å ena sidan är Sverige inte muslimskt, och islamister (som inte ens bor i Sverige) har givetvis ingen särskild rätt att diktera vad svenska tidningar eller konstnärer ska tycka och tänka.

    Å andra sidan...

    Om provokationer mot en religion med en miljard anhängare hotar våra oljeleveranser, geopolitiska allianser, eller något sådant, så kanske provokatören kan undfägnas en skarp tillrättavisning? Av realpolitiska skäl, givetvis.

    Sedan har jag väl något slags djupt rotade fördomar mot moderna konstnärer, också...

    ReplyDelete
  3. Mina egna åsikter om Vilks är kanske inte lämpliga att föra fram just denna dag.

    ReplyDelete
  4. Ja, jag minns att du kommenterade "rondellhunden" när det begav sig.

    ReplyDelete
  5. Jag gillade Vilks. Ogillar visserligen modern konst men Vilks utläggningar om densamma var väldigt intressanta. Hade någon sorts hög humorfaktor också då han till skillnad från konstnärer i allmänhet och moderna konstnärer i synnerhet var totalt opretentiös.
    Och så det det där med rondellhunden... Han bidrog på begäran med en liten skiss på en mycket liten tillställning någonstans mitt i ingenstans inåt landet(har glömt var). Någon idiota inom regimmedia fick nys om detta och hängde ut Vilks för hans senaste "provokation". Sen var bollen i rullning.
    Nåja, släpper man in mellanöstern i stor skala i europa så blir tillvaron farlig på samma sätt här som i mellanöstern. Folk passar sig noga för att häda fel religion i sverige numera. Vill man häckla någon religion och ändå gå säker så rekomenderas kristendom, Buddism och några till.
    Viss resarvation för kristendom dock. Ibland kan muslimer gå igång på hånande av kristendom om det på något sätt kan tolkas även som ett hån mot Islam. När Elisabeth Ohlsson-Wallin framställde Jesu gärning på jorden som en homosexuell orgie försökte muslimer storma utställningen. Jesus räknas ju som en av profeterna inom islam. Wallin verkade ännu mer förvirrad än vanligt och hasplade ur sig diverse inställsamma ursäkter som gick ut på att det alls inte var islam hon åsyftade med utställningen.

    ReplyDelete