Thursday, October 14, 2021

En nyanserad ståndpunkt?


Det muslimska partiet Nyans kräver att Lars Vilks´ märkliga konstverk Nimis ska brännas ner av Länsstyrelsen, eftersom det sägs symbolisera rasism och islamofobi. 

Jag är beredd att stödja förslaget på villkor att Hagia Sophia återigen blir kyrka, och att Klippmoskén bränns ner till förmån för ett nytt judisk tempel. Vidare anser jag att Rama-templet i Ayodhya ska stå kvar. Dessutom bör Mekka snarast överlämnas till arabiska nyhedningar!

Eller vore detta alltför, ska vi säga, onyanserat? :P 

Muslimskt parti kräver att Nimis bränns ner 

5 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Jag ogillar kraftigt Vilks rondellhundar, men Nimis är fascinerande. Att förstöra det för att bekämpa islamofobi är ett slag i luften.

    Salvador Dali stödde Franco, men att förstöra hans målningar som ett led i en anti-fascistisk kamp vore ju också absurt.

    Mer allmänt är naturligtvis censur av både bra och dålig konst förkastligt... Nu är ju Nimis olagligt, men det hat ju ändå fått stå kvar. Att föreslå att det förstörs just när konstnären dött, ter ju sig lite olustigt.

    ReplyDelete
  3. Undrar hur många som ens kommit på idén att ogilla rondellhunds-skissen om det inte vore för att en stor och våldsam minoritet i väst utgör ett stort hot så fort den provoceras? Väldigt få som påtalat sitt ogillande av rondellhunden som sagt något om "piss christ" t.ex.

    ReplyDelete
  4. Eftersom muslimer verkar ha lättare att bli djupt sårade för föraktfulla kommentarer om deras religionsstiftare är det väl dumt att såra dem i onödan. Jag själv reagerade mot detta innan jag insåg att det fanns en allvarlig hotbild. Detta var min första kommentar om saken. https://kiremaj70.blogspot.com/2007/08/yttrandefrihet.html

    ReplyDelete
  5. Kristna var rätt lättskötta med en gång i tiden men nu kan de flesta kristna skratta lika mycket åt "Life of Brian" som alla andra. Tror det var just avskaffande av hädelseparagrafer och dylikt som fick kristna att mogna på den punkten.
    För att inte tala om allt humorbefriat och poänglöst har mot kristna i Black Metal texter. De flesta av dagens kristna bryr sig inte ens om det tramset.

    ReplyDelete