Friday, October 1, 2021

Fallen angels


Another hierarchic, quasi-religious, conservative, all-male organization turns out to be a haven for paedophiles...

In the United States, 82,500 former boy scouts claim to have been sexually molested by scout leaders over the years. The Boy Scouts of America (BSA) have established a compensation fund while simultaneously filing for bankruptcy to avoid further legal claims. The Christian Churches, which often support scouting locally, are not covered by the agreement. Many are considering pulling out of scouting altogether. 

Interesting fact: the Mormons, who have already withdrawn from the BSA because of a recent "woke" turn by the boy scouts´ leadership, have nevertheless agreed to pay 250 million dollars (!) to a settlement fund for the victims of sexual abuse.  

Boy Scouts´ Bankruptcy Leaves Churches Liable for Abuse Suits

5 comments:

  1. Synkronicitet? Får två dagar sedan såg jag ett avsnitt av den gamla serien "Charlies Angels" som hette "Fallen angel".

    ReplyDelete
  2. Till saken. För femtio år sedan var väl den allmänna synen på sexuella övergrepp mot barn den att det var något oerhört sällsynt, och att de som begick sådana var förfallna desorganiserade psykopater som närmast var livsodugliga. Nu ser vi inte endast att de är oerhört mycket vanligare än man trott, utan dessutom att det i en hel del sociala sammanhang närmast ingår som en del av en "normalitet".

    ReplyDelete
  3. Det stämmer. Mobbning bland barn betraktades länge relativt öppet som "normalt" (även om man "tog avstånd"), och nu kryper det fram att det bakom kulisserna tydligen fanns/finns andra "normaliteter" också...

    ReplyDelete
  4. En grundläggande sanning som allt för ofta inte has i åtanke i samhällen i stort är att rovdjur jagar vid vattenhålen. Pedofiler kommer alltid att vara överrepresenterade bland sökande till tjänster som innebär handhavande av barn och unga med små eller inga möjligheter att freda sig.
    Nästa institution som behöver exponeras på allvar är familjehemsindustrin. Stolpskotten till socionomer som har ansvar för att dessa ska utgöras av sunda vuxna bryr sig knappt om att göra de (redan för slappa) kontroller som regelverket föreskriver.
    I bästa fall utgörs familjehemmen av likgiltiga människor som får 12000 i månaden för varje barn man har hos sig. I värsta fall pedofiler som i praktiken får lön för att förgripa sig på barn.

    ReplyDelete
  5. Det stämmer. Det är därför t.ex. sakraliserad hierarki och många barn eller ungdomar ofta är problematisk (katolska kyrkan, säkert hinduismen med alla sina gurus, etc). När det gäller barnhem och familjehem är det väl en av poängerna med verksamheten att "sopa problemet under mattan".

    ReplyDelete