Tuesday, April 20, 2021

"Sveket från Daniel Suhonen" eller Leninistisk uppfostringsanstalt inställd?



Att Åsa Linderborg vill ha yttrandefrihet för våldtäktsmän (och kanske vissa andra friheter också) visste vi redan. 

Men efter *den här* krönikan borde nog tanten tala ur skägget ordentligt. Hon anser alltså att det inte bör vara straffbart att förneka Förintelsen. Okej. Betyder det att Linderborg vill upphäva lagen som förbjuder hets mot folkgrupp? I så fall borde hon säga det uttryckligen.

Hon skriver också, uppenbarligen helt utan ironi, att "statsbärande partier brukar ha selektivt minne". Som kommunistpartierna, då?

Linderborg har ju tidigare profilerat sig som en närmast bokstavlig kommunist. Är hon det fortfarande? Jag undrade detta redan i mitt allra första inlägg här på bloggen för två år sedan, då Linderborg anklagade #metoo för att vara "en revolution" och skrev något surt om att revolutioner alltid hotar rättssäkerheten. Lite märkligt att en gumma som blivit anklagad för att driva Aftonbladets kulturredaktion som en leninistisk uppfostringsanstalt börjar låta som Edmund Burke när *hennes* kompisar drabbas av den röda terrorn... 

Jag undrar förresten om jag får avslöja namnet på hennes våldtäktanklagade kompis utan att bli anmäld för förtal? Det kanske ska vara verboten fortfarande?

Kanske finns det en förklaring till mysteriet med kamrat (eller är det medborgare) Linderborg. Kanske tillhör hon en kommunistisk fraktion som länge diggat yttrandefrihet. Särskilt för anti-semiter. 

Kanske är Linderborg egentligen anhängare av...FiB/Kulturfront. Någon borde kolla om hon har Mao-märket kvar på skärmmössan!

"Ett paradis för alla slöhögar"

9 comments:

  1. Jag håller inte med Åsa L om mycket men jag anser åändå att förbud mot att förneka Förintelsen är kontraproduktivt. Det skulle kunna leda till att förintelseförnekarna skulle kunna ge en bild av att de styrande inte "vågar" låta dem lägga fram sitt trams - därför att det är sant.

    Bättre är att låta dem lägga fram det - och ge anslag till att duktiga historiker ska kunna bevaka och bemöta allt de säger.

    Dessutom uppstår efter ett tag frågan vilka folkmord man för förneka och vilka man inte får förneka. Frankrike har förbjudit förnekade av turkars folkmord mot armenier. I Turkiet torde det vara förbjudet att hävda att samma folkmord har ägt rum.

    Att förbjuda vissa åsikter om vissa historiska händelser är även i övrigt inte en bra idé. Spåren förskräcker.

    PS. Lagen om hets mot folkgrupp förbjuder ju inte förnekande av Förintelsen. Det är därför som det nu diskuteras att inför an NY lag som SKA förbjuda detta.

    ReplyDelete
  2. Ja, jag har nu läst Åsas krönika. För en gångs skull håller jag alltså med henne. Ganska bra skrivet också.

    ReplyDelete
  3. Klart det ska vara lagligt att förneka Homo Sapiens Förintelse av Neandethalare. Eller turkars utrotning av armenier. Eller var det någon annan Förintelse som åsyftades? Skit samma, Förintelse som Förintelse. Lagligt bör det vara hur som att förneka.

    ReplyDelete
  4. Det finns i och för sig inte mycket som tyder på en förintelse av neanderthalarna. Vi har neanderthalgener i Homo Sapiens DNA. Det verkar fakiskt som om dessa grupper smälte samman och eftersom vår underart var många fler blev resultatet att vi mer liknar de tidiga Homo Sapiens än vi liknar neandertahararna. Dessutom var Homo Sapiens möjligen rent genetiskt mer anpassade för den kalla temperaturen under den senaste istiden. Det finns alltså många teorier. https://sv.wikipedia.org/wiki/Neandertalmänniska

    ReplyDelete
  5. Förintelseförnekare där! Men vissstt har vi Neandethal-DNA i oss. Vi är i mångt och mycket resultatet av Homo Sapiens våldtäkter på Neandethal-kvinnor.

    ReplyDelete
  6. Hur vet du i så fall att det inte var - tvärtom...

    Allvarligt talat. Jag är i allmänhet skeptisk till försök att projicera våra egna samhällsproblem på förhistoriska samhällen...

    ReplyDelete
  7. Jag har läst den eminente neanderthalarens och alternativhistorikern "Texas Arcanes" alster. Enligt denne är Homo Sapiens ett biologiskt vapen skapat av "Melonskallarna" för att utrota Neandethalarna. Melonskallar är som Neandethalare fast jättetaskiga, typ.
    Hoppas ingen förnekar ovanstående.

    ReplyDelete
  8. Skämt åsido, man kan genetiskt se att Dagens Homo sapiens fått sitt Neandethal-DNA på mödernet. Så det lär ha varit Homo Sapiens män som våldtog Neandethal-kvinnor. Teoretisk skulle man kunna tänka sig att det var tvärt om med tanke på att typisk Neandethal-kvinna lär ha varit både starkare och smartare än en typisk Homo Sapiens man.
    Har dock svårt att tänka mig Neandethal-kvinnor attraheras av lågbegåvade och muskelsvaga Homo sapiens män.

    ReplyDelete
  9. Texas Arcane var faktiskt länge min favoritbloggare Tyvärr slutade han tvärt blogga för att "melonskallar hotade hans familj".
    Det här är allt jag hittar av honom nu:

    https://vault-co.blogspot.com/

    ReplyDelete