Monday, April 12, 2021

Hunan Henry


Henry Kissinger wants to thaw US relations with China and strike a real "balance of power" with the PRC. He doesn´t mention Russia, though. So presumably he simply wants to reset the US-Chinese alliance he himself helped to develop back in the 1970´s, an alliance directed against the Soviet Union. That is, Russia. Or am I missing something here?

Endless US-China contest risks catastrophic conflict, Henry Kissinger warns

2 comments:

  1. Faktum är att jag tänkte på Henry Kissinger så sent som igår. Jag funderade hur jag skulle ta upp det på min blogg när denne fullkomligt vedervärdiga figur till sist dör. Det sägs att man inte ska tala illa om de döda, så jag tänkte att jag istället skulle länka till Blå Tågets https://www.youtube.com/watch?v=VpIxV53TKeA låt om om Kissinger från hösten 1972.

    Jasså han har lyckats med att bli 97. Unkraut vergeht nicht...

    ReplyDelete
  2. Det underliga är att Henry Kissinger är något slags heders-chefredaktör för en tidskrift som heter "The National Interest", och som under Trump-åren publicerade "nationalistiska" artiklar av bl.a. en viss Michael Lind som absolut inte lät som Kissingers mer imperiala perspektiv. De lät inte särskilt pro-kinesiska heller. Jag har kommenterat detta tidigare, däribland här:

    https://ashtarbookblog.blogspot.com/2019/12/ahem-why-wasnt-this-published-in-far.html

    https://ashtarbookblog.blogspot.com/2019/12/geo-economics-in-age-of-trump.html

    ReplyDelete