Monday, July 8, 2024

Ge Hitler Sudetlandet!

 


Och den polska korridoren? Bert Karlsson kapitulerar. 

Bert Karlsson om Ukraina och Ryssland

7 comments:

  1. Off topic. Inlägg på min blogg. https://kiremaj70.blogspot.com/2024/07/en-pre-fundamentalistisk-virtue-video.html

    ReplyDelete
  2. Intressant. Jag visste inte att hon var kalvinist. Jag trodde att hon var något slags fundamentalist-evangelikal-at large. Är hon en specifikt kalvinistisk fundamentalist är hon ju otroligt obehaglig. Och det verkar ju stämma att hon mellan New Age och sin "hårda" omvändelse var en slags New Age-inspirerad anglikan. Hon kanske borde ha blivit en normalanglikan istället, inte den här obehagliga läran (som hon stegvis verkar ha blivit indragen i - också intressant).

    ReplyDelete
  3. Tyckte länge att Virtue underligt nog verkade mer balanserad i sin fundamentalistiska inkarnation än i New Age-versionen, eftersom hon var *väldigt* extrem då, rena dårfinken. Men stollig ärkekalvinism är ju inte mycket bättre än hennes New Age-flummande...

    ReplyDelete
  4. https://ashtarbookblog.blogspot.com/2018/09/therapy.html

    Den här har jag redan länkat till hundra gånger, but here we go again...

    ReplyDelete
  5. Hon kallar sig inte kalvinist, utan säger att "kristen" är den enda benämning hon accepterar. Men med tanke på vilka hon länge samarbetat med, och hyllat, och med tanke på att jag aldrig sett och hört något hos henne på flera år som definitivt inte stämmer in på den kalvinistiska läran, drar jag slutsatsen att hon troligen är det. Att hon inte öppet kallar sig kalvinist, kan ju bero på att hon vet att hon då skulle få en kraftigt minskad försäljning av hennes böcker.

    ReplyDelete
  6. Har lyssnat lite på hennes videor nu i natt, börjar förstå vad du menar med "skräckfilm"...

    ReplyDelete
  7. Jo, men jag syftar på hela miljön inte endast henne. Det finns andra (även sådana som hon är lierade med) som ibland faktiskt är värre än henne. Säger saker som att misshandlade kvinnor måste stanna kvar hos sina våldsamma män eftersom det är bättre att dö som martyr (!) än att svika sina äktenskapslöften. Eller som att akademiska bibelstudier är en trojansk häst som är skapad av Satan för att slå sönder kristendomen - eftersom Bibeln ska studeras med underkastelse och inte på något akademiskt sätt. Både calvinister och anti-calvinister i den miljön är ofta i en giftig soppa och att påstå att Satan styr motsidan i debatten och att de som stöder den kommer att brinna i evighet när de dör är faktiskt vanligt - både hos Virtue (oftast implicit) och andra (ofta helt explicit).

    ReplyDelete