Friday, February 11, 2022

När agendor kolliderar



HA HA HA. Ovanligt mycket direkt korkade inlägg i Aftonbladet just nu. Här är ett om kampanjen i sociala medier mot svensk socialtjänst, som verkar vara organiserad av muslimska fundamentalister i arabvärlden. 

Redaktionen har det visst svårt med agendorna. Alla andra påverkanskampanjer verkar ha en solklar avsändare: ryska trollfarmer. Förstås. Men den här påverkanskampanjen är bara...mystisk. En gåta. Totalt obegriplig. Det finns "bara förlorare". 

I själva verket finns det flera huvudmisstänkta (obs! jag anklagar ingen! Detta är rent tyckande från min sida!). Ett: Islamister som vill rekrytera, här eller på hemmaplan. Två: Partiet Nyans, som ju faktiskt driver en liknande kampanj. Tre: Ryssarna. Ja, faktiskt. Har inte Ryssland intresse av att polarisera Sverige? Om de kan använda Chang Frick eller Hanif Bali som sina nyttiga idioter (vilket har hävdats), varför skulle de inte kunna använda islamister? 

Fast Putte kanske är lika anti-rasistiskt woke som Lena Mellin? 

"Syftet med hatkampanjen är mystiskt"

16 comments:

  1. https://www.aftonbladet.se/ledare/a/KzKmKX/socialtjansten-borde-omhanderta-fler-barn

    Anders Lindberg (sic) får faktiskt in en del poänger i artikeln jag länkar till här ovan. Fast inte ens han anklagar ryssarna denna gången, annat än i halvkvädna antydningar...

    Vad är det som händer?

    ReplyDelete
  2. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/AL5yb5/partiet-nyans-koppling-till-hatkampanjen-mot-sverige

    ReplyDelete
  3. Men vad skulle ryssen ha för nytta av att Sverige blev som genomsnittligt skithålsland i MENA, typ nutida Libanon(fast kallare och med ännu fler etniciteter som konkurerar om tillgångarna)?
    Och hur ser Kina på saken? Tror Kina hellre ser ett intakt Sverige med en överväldigande majoritet av etniska svenskar som köper skitprodukter från Kina och låter Kineserna infiltrera Svenska företag och universitet så att man kan komma åt affärshemligheter och annat lukrativ som det än så länge finns en del av i Sverige.
    Nä minsann, att skylla på ryssen är bara våra odugliga ledares panikreaktion när mångkulturen man gett sig fan på att driva igenom inte fungerar.

    ReplyDelete
  4. Det ser ut att vara en kampanj som muslimer snott från svenskar på högerkanten. Under många år drev familjefundamentalistiska grupper som exempelvis agaförespråkarna i Lennart Hanes NKMR (Nordiska kommittén för mänskliga rättigheter) en kampanj som gick ut på att soc tog barnen från svensks familjer för att dessa ville ge sina barn en riktigt uppfostran (exempelvis genom att slå dem). Nu ser vi alltså en islamistisk variant på detta tröttsamma tema.

    ReplyDelete
  5. Hugge,

    Min gissning är att Ryssland kan tänka sig att jävlas med Sverige på olika sätt så länge den svenska regeringen är alltför NATO-vänlig. Ungefär som när Belarus (och Ryssland) skickade in migranter över polska eller litauiska gränsen.

    ReplyDelete
  6. Snott från svenskar? För muslimer skulle aldrig kommit på att bli upprörda för det här om inte den lilla obskyra agapositiva gruppen NKMR existerat? Har för övrigt för mig att deras grundare är afrikan.
    Sen finns det dock förvisso missförhållanden inom socialtjänsten. Underlåtenhet att kontrollera fosterhemsfamiljer på ett effektivt sätt och felaktiga omhändertaganden. Pedofiler som systematiskt agerat fosterhem etc.

    ReplyDelete
  7. Erik,

    Det där slog mig också. "Sverige är barn-Gulag" från 1980-talet?

    ReplyDelete
  8. Tidlösa:
    I och för sig möjligt. Men den sortens påverkan förutsätter att man till att börja med har en massa krutdurksfolk i landet som har lätt för att kaosa. Kan det varit ryssen som under kalla kriget genom dold påverkan fick flera västländer att ha öppna gränser?

    ReplyDelete
  9. Både den marknadsliberala högern/mitten och vänstern är i och för sig för massinvandring, och delar av vänstern stödde Moskva. Fast jag tror att det hela var självförvållat. Ryssland utnyttjar bara situationen, on off.

    ReplyDelete
  10. Det med "Barngulag" tycks ha varit en västtysk "påverkanskampanj" mot Sverige en gång i tiden:
    https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Barngulag

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. Men vem vet? KGB kanske hade hållhakar på någon prominent Der Spiegeljournalist.

    ReplyDelete
  13. Lite OT här men en sak som stör mig i mediadiadiskussionerna när det gäller tvångsomhändertsganden är att bara två perspektiv tycks läggas fram. Antingen att Sverige omhändertar för många barn eller för få.
    Lpt mig lösa denna gprdiska knut genom att konstatera att familjerätt och socialtjänst är totala sopor. Med totala sopor som dominerar verksamheten så kommer man att underlpåta att göra massor med omhändertaganden som borde gjorts men även att omhänderta en massa barn som aldrig borde omhändertagits.
    Ibland kommer man dock att göra rätt. Även trasiga klockor visar rätt tid två ggr per dygn.

    ReplyDelete
  14. "Snott från svenskar? För muslimer skulle aldrig kommit på att bli upprörda för det här om inte den lilla obskyra agapositiva gruppen NKMR existerat? Har för övrigt för mig att deras grundare är afrikan."

    Nej, NKMR grundades inte av en afrikan. Däremot fanns det i dess styrelse en kvinna från Jamaica - inte Afrika, som jag skrev i en av mig sedan raderad kommentar - men Lennart Hane var såväl grundare som i alla fall de facto ledare i denna olustiga organisation.

    Kvinnan ifråga var nu formellt under en period även ordförande, men det var helt klart att det var Hane som var den helt dominerande gestalten.

    NKMR var nu inte de enda. Kampanjen drevs av flera, och jag minns att den även drevs på debattsidorna i tidningar som DN, redan 1983.

    Hela grundidén var att föräldrar har rätt att uppfostra sina barn i stort sett som de ville, och soc skulle inte bry sig om vad svenska föräldrar gjorde med sina barn.

    Vilka referensramar som de som driver dagens islamistiska nya version av denna kampanj har, vet jag förstås inte, men det är väl inte omöjligt att de kan ha inspirerats av sina föregångare.

    ReplyDelete
  15. Ja ok, du menade rent PR-mässigt. Kan hålla med om det.

    ReplyDelete
  16. OT. Är det demokratiska partiet som ligger bakom kampanjen mot Joe Rogan?

    https://www.youtube.com/watch?v=skcLsow4lYo&t=29s

    ReplyDelete