Sunday, February 13, 2022

Dagens gorillero

Credit: Thurundir

Senaste vändan i historien om den islamistiska kampanjen mot svensk socialtjänst. Jäpp, det är gerillans egen gorilla som klampat in på scenen och börjat flexa lite! 

Guillou anklagar journalist för SÄPO-samarbete

Kampgruppen uppträder som fullfjädrade fanatiker


2 comments:

  1. Fast militären tillät Stormklockan att vara med på den militära övningen Särimner i slutet av 1970-talet. MLK kanske var mot Säpo, men hade bättre förbindelser med MUST istället?

    ReplyDelete
  2. Kampgrupp är ett så konstigt ord på svenska. Antar att det härstammar från tyskans "kampfgruppe". Detta var något av ett modeord när Tyskland började återskapa sin mililtär efter första världskriget. Man hade en massa nya idéer om om en mer decentraliserad befälsdordning och flexiblare enheter som efter eget gottfinnande skulle kunna dela upp sig i mindre enheter och blandade vapenslag vid behov, så kallade kampgrupper. Denna typ av organisation kom sedan att dominera i nästan alla moderna arméer. Men man hör ändå sällan militärer prata om kampgrupper numera. Inom Svenska försvaret kallas en dylik formation för "stridsgrupp". Tycks i Sverige mest vara nazister och vissa marxister som ibland kallar sig för "kampgrupp", förmodligen för att det låter tufft, typ.

    ReplyDelete