Thursday, July 20, 2023

Underkastelse

Muhammed utnämner Ali till sin efterträdare


Lägg märke till logiken i den här krönikan: utan att säga det rent ut, intar skribenten en position som innebär att Jyllands-Postens Muhammed-karikatyrer och Lars Vilks´ rondellhund borde förbjudas (han vågar inte nämna Charlie Hebdo). 

Förbjudas...för alltid. 

Man undrar vilka andra saker han vill förbjuda, för att en miljard muslimer "inte förstår" varför ett icke-muslimskt land gör icke-muslimska saker? Bilder av Muhammed i svenska läroböcker? Salman Rushdies "Satansverserna"? Krav på att muslimska friskolor ska bli mer HBT-vänliga, kanske?

Och vilka andra har rätt att kräva att svensk yttrandefrihet upphävs? Kina och Israel har tidigare haft vissa synpunkter på sådana saker. Jag antar att Sverige fortfarande har en ganska omfattande handel med Röda Kina. Och vandaliserade inte en israelisk ambassadör rentav en konstutställning för x antal år sedan? Den var visst alldeles för...pro-muslimsk. 

Sverige har blivit en bricka i radikala islamisters spel

5 comments:

  1. Kan ju bli lite svårt att jämka samman alla stridande viljor: Turkiet är sunni, Irak och Iran är shia, Israel är tydligen mosaiska trosbekännare och zionister, Kina är både rödingar och gulingar, ja, det kan verkligen bli svårt.

    Och hur tänker "vänstern" göra: ställa krav på Qatar att inte diskriminera HBT-personer, men samtidigt tillåta könsapartheid i muslimska friskolor i Sverige (annars blir kanske Qatar arga). Och hur gör man med homosexuella i Uganda, kvinnor i Iran, sekulära kurder i Rojava och andra grupper som nyligen var oerhört viktiga att engagera sig för?

    ReplyDelete
  2. Har ett svagt minne av att Wolfgang Hansson faktiskt var kritisk till kampanjen mot Qatar i samband med fotbolls-VM, så han är åtminstone konsekvent på något sätt...

    ReplyDelete
  3. För 20 år sedan ansågs det självklart att vi helt enkelt bombade länder som "bröt mot de mänskliga rättigheterna". Även om det inte fanns FN-beslut. Detta kallades "demokratiers rätt". Idag är det visst lite annorlunda, LOL.

    ReplyDelete
  4. Ibland undrar jag om svenskarna är en jäkla fårskock som följer Ledaren och bräker bäääää oavsett vad...

    ReplyDelete
  5. Gustav Vasas hjärntvätt funkade uppenbarligen.

    ReplyDelete