Monday, July 3, 2023

Smurfocalypse

 


I didn´t know Smurfophobia was still a thing among Christian fundamentalists (or whatever this is), but some memes don´t die easily, it seems! According to this girl (who seems un-ironic), the Smurfs are not only real, they are obviously EVIL and part of the Nephilim, although she concedes that clearly the blue midgets aren´t Giants!

The apocalypse is coming and the Smurfs will apparently play a role in it somehow. And yes, Anointed Ashley claims that God himself (no less) revealed all this to her. I assumed the controller of the universe had better things to do than attacking Franco-Belgian comics, but there you go.

The only interesting statement is that the Smurfs actually depict the seven deadly sins, which I suppose *could* be true, although it´s also possible that they simply depict all the usual human foibles. But then, that´s what the seven sins are, I suppose... 

19 comments:

  1. Aha. Och Gargamel är i själva verket en rättskaffens kristen som försöker exorcera smurfarna.

    ReplyDelete
  2. Jag undrar hur hon förklarar Azrael, som ju är uppkallad efter dödsängeln. En mer trovärdig teori är faktiskt att Gargamel och Azrael är anti-semitiska stereotyper. Azrael låter ju som Israel. Och en föregångare till Gargamel-karaktären i en annan serie av samma tecknare hade stor judenäsa och var väldigt girig...

    ReplyDelete
  3. Nämner detta ungefär mitt i denna recension:

    https://ashtarbookblog.blogspot.com/2018/08/night-of-undead-smurfs.html

    ReplyDelete
  4. Annars tänker jag på Azrael som Guds hjälpare och Dödsängeln. Leilah Wendell hade ju en erotisk crusch på honom hela sitt liv.

    ReplyDelete
  5. Såg nu att du skrev dödsängeln

    ReplyDelete
  6. Men gör det inte teorin om att Azrael liknar Israel mindre sannolik? En katt som heter "Dödsängel" passar ju bra som husdjur till en ond typ.

    ReplyDelete
  7. Det stämmer, fast namnlikheten är ju ändå lite märklig. Om man tolkar gamle gnagelram som en krypto-jude, vill säga.

    ReplyDelete
  8. Den som startade serien om smurfarna torde då ha haft kontakt med de verkliga smurfarna, men försökte medvetet förvilla begreppen genom att framställa dem som goda...

    ReplyDelete
  9. Ja, eller hur? Hon verkar mena att smurfarna är något slags onda andar. Hade hon varit mer allmänbildad hade hon kanske kunnat koppla ihop dem med älvor och andra naturväsen, och givetvis hävdat att dessa följer Djävulen. Istället säger hon "Nephilim" och får då omedelbart problem, eftersom Bibeln beskriver dem som jättar! Paranoian kring just smurfarna är ett av de märkligare inslagen på den fundamentalistiska scenen. Jag kan möjligen förstå att strikta kristna är mot Harry Potter, men smurfarna...? Fast alla ideologier och teologier går väl att driva in absurdum.

    ReplyDelete
  10. Finns förresten ett seriealbum där det framgår att smurfarna dyrkar månen, så en fundamentalist skulle väl kunna anklaga dem för att vara förhäxade hedningar!

    ReplyDelete
  11. OT:
    Anglin skriver utmärkt om miljöeffekterna av babbarnas megakaosande i Feankrike. Sånt som Thunberg brytt sig om iifall hon faktiskt brytt sig om miljön.
    https://dailystormer.in/as-endless-smoke-billows-from-burning-buildings-and-cars-greta-says-nothing/

    ReplyDelete
  12. Erik R: Enligt din tidigare tagning har invandringen till Europa marginell effekt på klimatet. Jag lutar åt att Anglin har mer rätt, millt uttryckt.
    Gud vad jag velat se en debatt mellan Anglin och Thunberg.

    ReplyDelete
  13. Greta Thunberg skulle ju ha krossat Angelin på nolltid.

    Bilismens avgaser över hela världen (liksom industriutsläppen)) har förstås en nätmast oändligt större effekt på klimatet än röken från bilar som bränns av demonstrerande invandrare i Frankrike. Att ta upp sådant ger ju ett bisarrt och pinsamt intryck. Men så kommer det ju också frän en nazisttidning.

    ReplyDelete
  14. Klimat och miljö är överlappande men inte exakt samma sak. Som Anglin påpekar förbjöd Fankrike asbest i byggnader först 1997.Lägg därtilk alla elbilar som bränts.
    När brandmän släckt en enda brinnande elbil måste alla kläder och all utrustning som använts slängas pga av gifterna.
    Det blur en stor ökning av cancerfall pga av det här megakaosandet.
    Sen är normala avgaser förstås ett elände oavsett om man är klinattroende elker ej. Oklokt då att släpoa in alla dessa människir från tredje världen och ge dem möjlighet att producera mer avgaser än man annars kunnat göra.

    ReplyDelete
  15. "Oklokt då att släpoa in alla dessa människir från tredje världen och ge dem möjlighet att producera mer avgaser än man annars kunnat göra." Otroligt långsökt. Som jag sa tidigare är effekten av detta marginell. Att bygga ut kollektivtrafiken i alla storstäder och förbjuda bilismen där skulle däremot få verkliga effekter.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hur många fler bilar och körda mil än annars tror du det rör sig om i Sverige? Vet ej själv men kan omöjligt tänka mig att det skulle vara marginella skillnader. Oavsett om man bekymrar sig ur ett förorenings eller klimatperspektiv.

      Delete
    2. I jämförelse med bilismens och industrin sammanlagda avtryck ät det marginellt,.

      Dessutom verkar du ha en bild av att människor i tredje världen mycket sällan åker bil. Det är inte sant. I Manila i Filippinerna där jag varit vimlar det av bilar. Gamla skraltiga bilar utan avgasrenare,

      En bil i tredje värden spyr ut lika mycket, och ofta mer, avgaser än i vår del av världen. Så om någon kommer hit och kör bil här istället för att köra en bil i hemlandet blir det ju inte sämre för det.

      Delete
    3. Visst, men om vi utgår från en grupp människor det kommer mycket av till Sverige, tex somalier, så blir det inte färre somalier i Somalia bara för att det kommer en massa somalier hit. Tomrummet i Somalia fylls snabbt upp.
      Tänk att du har problem med en massa hemlösa katter i din stadsdel. Du fångar in hälften av katterna och släpper ut dem lång bort i ett område utan katter. Initialt blir det glesare med katter men snart har din insats lett till en ökning av det totala antalet katter och väldigt snart är det lika många katter igen i din stadsdel.

      Delete
  16. Mer allmänt är jag för en internationell socialistisk samhällsomvandling där inkomstskillnaderna mellan "tredje världen" och vår del av världen måste utjämnas. För att detta inte ska leda till en enorm ökning av växthusgaser måste det förstås kombineras med bland annat en mycket kraftig minskning av bilismen, liksom utvecklandet av en industri som inte drivs av fossila bränslen.

    Dessutom är det ju så att en sådan omvandling förutsätter en global planekonomi. Lösningen på världens problem är en genuin internationalism, inte nationalism. Nationalismen är idag en reaktionär utopi, som är en av de faktorer som kan bidra till mänsklighetens undergång.

    ReplyDelete