Tuesday, July 11, 2023

Thanx for noticing, dude



Anders Lindberg har upptäckt ett närmare 1000 år gammalt geopolitiskt faktum. Jag antar att "världen av igår" syftar på världen innan Anund Gårdske bet i det sura äpplet...

"Vi har varit naiva"? 

Putins kalla krig är här för att stanna

18 comments:

  1. För kännedom. https://kiremaj70.blogspot.com/2023/07/ashtar-command-book-blog-raderad.html

    ReplyDelete
  2. Anonymous 4.01 PM,

    Det där med Strasser stämmer ju inte. Har aldrig varit strasserit. Däremot används "strasserit" som ett skällsord mot personer som står till vänster men är kritiska till massinvandring och s k identitetspolitik.

    Resten av din beskrivning *kanske* kan sägas stämma, ur din synvinkel. Tycker faktiskt att jag är mer nyanserad än vad du säger på diverse punkter...

    Och jag är fortfarande Mästaren, Kire!

    ReplyDelete
  3. Erik R: Du glömde nämna min fobi för klimataktivister i ditt uppradande av psykiatriska diagnoser.
    Lite oväntat att få sån uppmärksamhet på DIN blogg för mina kommentarer här.
    Jag slutade komentera på din blogg när du förklarade mig icke önskvärd där. Då förväntar jag mig faktiskt att inte omnämnas där heller.
    Har heller ingen lust att åter kommentera på din blogg så därför uppskattar jag om du tar bort din mycket orättvisa beskrivning av mina åsikter.

    ReplyDelete
  4. Tidlösa

    ...."skällsord mot personer som står till vänster men är kritiska till massinvandring"... Du använder det inte som ett skällsord utan som ett positivt laddat ord. Och varför skulle du använda det som ett skällsord mot just en sådan grupp? Det är ju uppenbart att i din självbild tillhör du just de personer som "står till vänster men är kritiska till massinvandring"... Nej jag har aldrig sagt att du är strasserit. Vad jag sade var att Strasser är mån sorts inspirationskälla. Inte att du slaviskt följer honom,

    Erik R

    ReplyDelete
  5. Tidlösa

    ...."skällsord mot personer som står till vänster men är kritiska till massinvandring"... Du använder det inte som ett skällsord utan som ett positivt laddat ord. Och varför skulle du använda det som ett skällsord mot just en sådan grupp? Det är ju uppenbart att i din självbild tillhör du just de personer som "står till vänster men är kritiska till massinvandring"... Nej jag har aldrig sagt att du är strasserit. Vad jag sade var att Strasser är nån sorts inspirationskälla. Inte att du slaviskt följer honom,

    Erik R

    ReplyDelete
  6. Rättade ett mindre stavfel.

    ReplyDelete
  7. För att bli mer konkret. Personer som delar DINA åsikter om "massinvandring" och "mångkultur" etc jämför du regelbundet på såväl direkta som indirekta sätt med Strasser. Skällsord? Varför skulle du konsekvent i inlägg efter inlägg (exempelvis i de återkommande "Dagens Strasser"-inläggen) använda skällsord mot dina egna meningsfränder? Låter i så fall som en svårartad personlighetsklyvning.Intill en sådan klyvning mot förmodan skulle bli bevisad kan jag bara dra slutsatsen att när du använder uttryck som "*strasserit" eller "Veckans Strasser är det absolut INTE använt som någon form av skällsord.

    Erik R

    ReplyDelete
  8. Jag tar bort inlägget nu. Det var avsett som en markering, och en tankeställare. Inte något som skulle liggs kvar där för alltid. Eller inledningen till ett bloggkrig.

    Erik R

    ReplyDelete
  9. Erik,

    Jag använder ofta ordet "strasserit" självironiskt, eftersom det är vad andra skulle kalla mig...som skällsord. Jag använder det dessutom ironiskt om sossar och liberaler som plötsligt börjar kritisera massinvandringen. Alltså om personer som i andra sammanhang också hade kallat *mig* "strasserit" som skällsord...

    Men detta är egentligen ovidkommande. Det mest anmärkningsvärda med ditt inlägg är att du faktiskt menar att jag är anhängare av Otto och/eller Gregor Strasser. Alltså att jag faktiskt är strasserit så att säga på riktigt. Eller åtminstone något åt det hållet. Vilket jag givetvis inte är. Jag är varken fascist, nazist eller nynazist!

    Om jag någonsin blir det, lär det märkas på den här bloggen...

    ReplyDelete
  10. "Det mest anmärkningsvärda med ditt inlägg är att du faktiskt menar att jag är anhängare av Otto och/eller Gregor Strasser." Det menar jag inte. Men du använder honom som någon sorts dubbelbottnad, måhända ironisk, men samtidigt mångtydig, inspirationskälla. I alla fall är det det intryck jag fått efter att regelbundet besökt denna blogg under en längre tid.

    Erik R

    ReplyDelete
  11. PS. Ironi kan alltså vara farlig att använda på internet.

    ReplyDelete
  12. Förtydligade mig här. https://kiremaj70.blogspot.com/2023/07/tog-bort.html

    ReplyDelete
  13. PPS. Du har en speciell typ av inte endast dubbelbottnad utan kanske rentav trippelbottnad ironi , Du beskriver själv lite hur du tänkte ovan. För mig var det logiskt att se det som att du hade NÅGON form av positiv känslomässig relation till Strassers politik. Jag tror dig nu på dina förklaringar, i synnerhet som jag vet att du har en sorts ironi som ofta gör att man måste tänka i många led för att veta om du är ironisk eller inte. Det kan nog vara förvirrande för många, och i synnerhet för mig, som har en aspergerdagnos och vid ett flertal tillfällen har hamnat i situationer där jag upptäckt att jag ivrigt polemiserat mot ett skämt. Ironi är dessutom mycket svårare att bedöma på nätet än IRL.

    Erik R.

    ReplyDelete
  14. Ashtar bloggar ironiskt i flera led om Strasser. Jag skriver orelaterat i kommentarsfältet diverse politiska inkorrektheter.
    Aspberger-Erik drar slutsatsen att Ashtar är Strasserist på riktigt
    Det här är kul. Oavsiktlig aspbergerhumor är alltid kul.
    Har ju samma diagnos själv sä ta det inte så hårt. Är dock väldigt neurotypisk när det kommer till ironisk humor.

    ReplyDelete
  15. Jag vill bilda en organisation för autistiska strasserister. Den ska ha ett tufft namn. SASG blir bra. Strasseristiska Autist-StormGruppen.
    Både Erik och Ashtar är så klart hedersmedlemmar.
    OBS! Ironi i mer än ett led ovan. OBS!

    ReplyDelete
  16. Erik,

    Ja, det stämmer. Jag brukar kalla det "Twitter-ironi". Det finns många versioner. En annan variant är att man ironiserar över något man egentligen är intresserad av eller rentav stödjer. Ironiska nynazister visar sig vara verkliga nynazister. Använder mig även av den tekniken ibland...

    Jag använder mig medvetet av ironi rätt ofta, men det händer säkert att jag gör det så att säga "omedvetet". Är kanske något av en "natural" på området. Därav den allmänna varningstexten i blogghuvudet: "Many posts and comments are ironic".

    ReplyDelete
  17. Hugge,

    Många Twitter-ironiker är antagligen lite "autistiska", så det verkar finnas en speciell sorts ironisk autisthumor. Det hela är...komplicerat.

    ReplyDelete
  18. Får mig att tänka på när Anglin i en artickel länkade till ett inslag med Sam Hyde där han ironiserade över att han blivit så utblottad av att vara politiskt inkorrekt att han numera bodde i en bil och levde på okokt pasta.
    Det väckte mycken upprördhet och medlidande i DS forum, varpå Anglin la till ett PS i artickeln:
    NOTE TO AUTISTS: He doesnt actually live in a car.

    ReplyDelete