Friday, May 6, 2022

Tillbakakakan

Ebba Busch utan den mångomtalade klänningen

Nästan lite fascinerande hur kulturelitens talking heads slår knut på sig själva för att slippa konfrontera vad Ebba-Kakan-bråket *egentligen* handlar om: att islamistiska trollfarmer i Mellanöstern uppviglat till massiva attacker mot svensk polis. Tänker inte länka till dumheterna längre, ni kan hitta dem själva. Men som sagt, det visar väldigt tydligt att de är oförmögna att diskutera frågan. Lättare då att bluddra på om huruvida Ebba Busch hade "rätt" att gå på Elle-galan, hennes klänning, eller whatever whenever. 

Det hela verkar ha utvecklats till något slags nationellt trauma. Eller anti-nationellt, snarare. 

Under tiden har insatserna höjts sedan det kommit fram att tre (!) SR-redaktioner som sänder på invandrarspråk (arabiska, somaliska, kurdiska) felöversatte eller fulrefererade Ebba Buschs uttalanden. Vilket giiiiivetvis är ett rent misstag, en slump, und so weiter. KD överväger nu att bojkotta SR:s partiledarintervjuer sedan ledningen vägrat sammanträffa med dem. 

Vågar man gissa att de lättkränkta fejkvänsteristerna även nu kommer att projicera sin lättkränkthet på Ebba Busch, säga att "hon får allt att handla om henne själv", recensera hennes klänning, kräva "seriös debatt" om annat (jordbrukspolitiken kanske), etc? 

Jag röstar inte på KD, men den här historien har åtminstone avslöjat vad som skrämmer kulturdebattörerna. Och det kommer garanterat kommer mer av *den* varan, var så säkra! 

KD överväger att bojkotta Sveriges Radio

4 comments:

  1. Att SVT och SR anställda är bland världens sämsta journalister visste man redan och att ledningen är en sorts korrupt regimmedia. Men att det var så här illa trodde inte ens jag.
    Cheferna för människorna som gör reportage på somaliska och arabiska pratar inte ens dessa språk själva hörde jag precis på Ingrid och Marias podd. Och varför ska vi ens ha redaktionsavdelningar för dessa språk i Sverige?

    ReplyDelete
  2. OT: Är hög tid att börja preppa igen. Vi lär ha en större matkris snart. Passa på att köpa pasta i stora lass, multivitamin och annat lämpligt innan priset flerdubblas.
    Blir uppiggande med alla olika etniska grupperingar i landet som ska konkurrera om maten.

    ReplyDelete
  3. Ebba behöver knappat förtalas. Den som öppet önskar att ett stort antal demonstranter ska få skottskador, är bortom allt förtal. I en negativ mening.

    ReplyDelete
  4. Det relevanta här är inte att lynchmobben deltog i en demonstration utan att man var just en lynchmob ifärd med att försöka döda poliser.

    ReplyDelete