Friday, May 20, 2022

Åh nej


Inte nu igen...

17 misstänkta fall av apkoppor i Montreal

FHM: Fall av apkoppor upptäckt i Sverige

26 comments:

  1. Apkoppor + rekordvärme + lockdown + ryska cyberattacker så ingen kan använda kort eller ta ut kontanter från bankomat + kraftigt höjda matpriser + Paludan + kravaller...

    ReplyDelete
  2. Nyans blir invalda i riksdagen...

    ReplyDelete
  3. Fler och fler delstater i USA förbjuder aborter, och nu kommer det en sjukdom som sprids av homosexuella män som varit i Afrika. Koppla ihop detta med trans-frågan och...ja, ni förstår.

    ReplyDelete
  4. Kanske dags att supa någon från Ananda Marga under bordet och få honom att avslöja hur man gör "Kapalik meditation" för att "överkomma rädsla", skulle passa utmärkt just nu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Är dylik meditation-teknik hemlig? Räcker det inte att bara omge sig med lik och meditera och göra lite allt möjligt omgiven av lik för att det ska funka? Behövs det några hemliga ramsor med?
      Annars kanske Leilah Wendells metoder funkar? Hon hade dock mer i tankarna än att bara överkomma sin rädsla för döden när hon delade kistor med lik.

      Delete
  5. 2022: Året då Tidlösa på fullt allvar blev en shaiva tantrika.

    ReplyDelete
  6. Trots mitt (som vanligt) ironiska-sarkastiska tonfall, så blev jag plötsligt riktigt orolig...

    Den enda ljusglimten är att det redan finns vaccin och anti-virala mot apkoppshelvetet, men det måste massproduceras från scratch om skiten skulle sprida sig.

    ReplyDelete
  7. Hur gör man puja till Shiva eller Bhairava?

    ReplyDelete
  8. Som på beställning: AIDS trendar på Twitter (just nu). Bastuklubb i Spanien smitthärd för apkopporna.

    ReplyDelete
  9. Är det verkligen fastställt att aporna var först med denna smitta? Bastu-klubbarna i världen har ju en enorm omsättning på karlar som "bare-backar" hur många "partners" som helst per besök.
    När man har en sådan "mångfald" av "partners" tenderar även icke livshotande sjukdomar som gonnore och Syfilis att bli farliga, varför många bastuklubbs-bögar på rutin tar antibiotika, ofta i förebyggande syfte inför perioder med mycket bastu klubbade. Även en del riktigt starka parasitmediciner tas ofta förebyggande. T. ex den annars bland människor mycket sällsynta tarm-amöban Shigella frodas i dessa miljöer.
    Bastuklubbarna är alltså som odlingsbänkar för nya spännande mutationer av allsköns sjukdomar. Folk infekteras, tar medicin och återinfekteras ständigt. Detta ger en mutationstakt på bakterier, virus och parasiter som förmodligen aldrig tidigare förekommit i dessa patogeners evolutionära historia..

    ReplyDelete
  10. Och så slutklämmen då.:
    Bastuklubbare tenderar att vara betydligt mer överskridande med sex än folk i allmänhet. Såväl pedofili som tidelag är betydligt vanligare i denna "folkgrupp". Helt omöjligt är det inte att någon Bastuklubbare någon gång förgripit sig på en stackars apa som sedan spridit smittan vidare bland sina artfränder.

    ReplyDelete
  11. Minns virologi-professorn Peter Duesberg som när AIDS var nytt och man ännu inte hade upptäckt HIV-viruset menade att den här nya sjukdomen berodde på att bögarnas immunförsvar drabbades av en sorts utmattningssyndrom på grund av alla smittor man ständigt återinfekterades av., samt allt GHB och amfetamin man tog flera dagar i sträck under orgierna.
    Han menar fortfarande att HIV inte orsakar AIDS. Där har han nog rejält fel.
    Dock, det ena behöver ju inte utesluta det andra. Finns folk som avlider för att deras immunförsvar lägger av utan att de är HIV-smittade. T. ex kan kronisk exponering för vissa kemikalier slå ut immunförsvaret mer eller mindre permanent.
    Även Kay Mullis som uppfann analysmetoden som används både för HIV och COVID-test ansåg att HIV inte orsakade AIDS.

    ReplyDelete
  12. Intressant, faktiskt. Det betyder att bastuklubbar är ännu värre än vad jag trodde...

    ReplyDelete
  13. Der kan alltid bli värre, som Ior brukar säga.
    https://youtu.be/oN4w8e432_o

    ReplyDelete
  14. Hörde precis att folk som som inte bär på toxoplasmosis-parasiten uppfattar infekterade människor som attraktivare. Toxoplasoisis är inget man vill ha öven om den inte är jättefarlig. Ger försämrad reaktionsförmåga bland annat. Cirka 20% av befolkningen bär på parasiten. Smittar oftast via födointag, sällan via sex.

    ReplyDelete
  15. Dock finns det ju en del andra parasiter som smittar väldigt bra vid jus "bastuklubbiga" varianter av sex. Tänk om dessa parasiter driver bäreareni riktning mot perversioner som gynnar parasiter as spridning?

    ReplyDelete
  16. Detta må låta långsökt men vissa parasiter har en skrämmande stor förmåga att påverka värddjurwts beteende.
    En variant av toxoplasmisis t. ex kan bara fullborda sin livscykel i en katt men har ingen väg in i katten. Detta löses genom att infektera råttor. Infekterade råttor är precis som andra råttor med undantaget att de slutar vara rädda för katter och attraheras av lukten av kattkiss.

    ReplyDelete
  17. Jag ser ett framtida tvärvetenskapligt forskningsfält här: Parasito-sexoligi. Bastuklubbar och liknande inrättningar är som laboratioer som bara väntar pp att få sina resultat analyserade.
    Någon forskare som inte räds homifob-stämpeln som vågar anta utmaningen?

    ReplyDelete
  18. Har ännu inte sett hela "The Gift", men ja, det verkar som att det alltid kan bli värre...

    Såg för många år sedan en doku om aktivisterna i Act-Up, som jag trodde var en "vanlig" gay rights group, men det visade sig vara konspirationsteoretiker som förnekade att AIDS orsakas av HIV-viruset, eller kanske rentav förnekade att "AIDS" finns över huvud taget, och av den orsaken insisterade på att ha oskyddat sex. De var väldigt öppna om saken, också. Alltså inte "dolda kameran"-reportage.

    "The Gift" verkar ha tagit saken till en ny nivå...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verkade finnas alla möjliga tokiga synsätt inom Act up. Enda rödan tråden var nog att det skulle otuktas till max med så många "partners" som möjligt så ofta som möjligt, och det var samhällets förbannade skyldighet att se till att detta kunde göras riskfritt., kosta vad det kosta vill.
      Har läst rätt mycket av Duesberg(han är riktigt intressant även om han har fel om HIV). Många inom Act up gillade hans syn på HIV som ofarligt men avskydde honom för att han ansåg att bastuklubbandet i sig orsakade AIDS. Man kallade honom så klart för homofob.

      Delete
    2. Det intressanta med Duesberg är att han är verkligen inte "vem som helst" som råkade ha en kättersk åsikt om HIV. När HIV var nyupptäckt var han en av kanske fem experter som ständigt deltog i presskonferenser och svarade på frågor om hur denna nya farsot skulle tacklas.
      Att han av det medicinska etablissemanget ansågs som en av de bäst lämpade forskarna att lösa HIV-problet berodde på hans än idag erkända upptäckter av cancerframkallande retrovirus.
      Duesberg själv tog dock senare avstånd från sina egna slutsatser och menade att dessa virus roll vid cancer är försumbar.

      Delete
    3. En riktigt vidrig sak med Act up som bör nämnas är att man i ett skede propagerade för avsiktlig smittspridning till heterosexuella för att det skulle få heterosexuella att ta HIV på allvar och i förlängningen leda till större politisk vilja att avsätta resurser till att hitta ett botemedel.
      Ett av de första heterosexuella AIDS-dödsfallen i USA var en tonårsflicka som var oskuld. Hon smittades av sin tandläkare som senare själv dog av AIDS.
      Problemet är att man får inte HIV för att ens tandläkare har det. Såvida han inte sticker sig sig själv på instrument han sedan sticker en i munnen med.
      Duesberg menade att detta var ett fal av avsiktlig icke_sexuell smittspridning.
      Dock menade han även att det som dödade flickan i slutändan inte var HIV utan AZT-behandlingen hon fick.

      Delete
    4. Det intressanta med AZT är att det är ett cellgift som slutade användas mot cancer då det oftast tog livet av patienterna innan cancern gjorde det. Bl. a gav det permanent nedsättning av immunförsvaret hos många patienter.
      Nyligen dog en amerikansk HIV-positiv kvinna i USA som smittades på 80-talet som bebis i Rumänien. Hon adopterades av amerikanska föräldrar. När hon i femårsåldern testade positivt för HIV sattes hon på AZT-behandling. Föräldrarna konstaterade dock att behandlingen höll på att ta livet av henne. På Duesbergs nrådan slutade man med behandlingen och gav henne istället stora mängder protein och en del vitamin-tillskott för att att motverka effekterna av AZT.
      Bland övriga barn som vid den här tiden smittades och fortsatte med AZT-behandling uppnådde ingen vuxen ålder..
      Så Duesberg har rätt i väldigt mycket även om jag tror han har fel om att HIV i sig skulle vara ofarligt.

      Delete
  19. Det naturliga urvalet är ju en ständigt pågående process, så det skulle inte alls förvåna mig om det finns sådana parasiter. Hur är det med trypamosomer (tror jag det kallas) som orsakar sömnsjuka? Är inte "sömnen" bra för parasiten, på något sätt? Djur som drabbas av sömnsjuka kanske lättare faller offer för rovdjur, och då sprids parasiten?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan mycket väl vara sömnen i sig som gynnar parasiten. Men det kan även vara så att sömnen bara är en bieffekt av någon annan förändring som är bra för parasiten.
      Eller kanske tvärt om, att människor som blir trötta av parasiten sprider den i mindre utsträckning, varför det på gruppnivå varit fördelaktigt att bli trött av infektionen.
      Finns mycket att ta hänsyn till när man ska utröna orsak och verkan i evolutionära processer.

      Delete
  20. Fast sjuka människor kan ju tas om hand av andra människor, så just här kanske parasitens strategi inte fungerar...

    ReplyDelete