Monday, May 16, 2022

The real Kakan




Hade nästan glömt bort Kakabaveh. Det är såklart hon som är "PKK-terroristen i det svenska parlamentet" som Erdogan klagade på för några dagar sedan. Inte helt oväntat har Kakabaveh blivit överkörd av SAP-regeringen, även om det kanske var oväntat att det skulle bli i *denna* fråga (tacka Putte för det). 

Amineh Kakabaveh drar tillbaka sitt stöd till Magdalena Andersson

4 comments:

  1. Det är väl kacka-kurden som kört över sossarna och svenska skattebetalare genom att tilltivinga sig miljarder till just sin bergsturk-falang. med sossarnas godkännande..
    Och nu trilskas Erdogan om NATO-imedkemsskaoet bara för att kunna tilltivinga sig pengar som kompensation för att Sverige får gå med i NATO, liksom han tillviingade sig miljarder av EU för att sluta låta allsköns klanfolk välla in i Europa via Turkiet.
    Samma unkna klanmentalitet hos både Erdogan och kurd-kackan. Hota och utptessa sig till resurser. Klanmänniskor LARP:ar ofta anhängare till en eller annan politisk inriktning men det handlar enbart om att mygla och utptessa sig till resurser åt den egna klanen.

    ReplyDelete
  2. Både turkar och kurder är onekligen oerhört opportunistiska. Vad som förvånar mig med Kakabaveh är att hon verkar vara kurd från Iran, men ändå stöjder kurderna i Syrien, som ju tillhör en helt annan fraktion. Fast jag kanske missat någon U-sväng? Erdogan verkar vara villig att deala med vem som helst (innan inbördeskriget i Syrien försökte han ju deala med klanen Assad också). Tror nog också att det bara handlar om söta små sekiner även i detta fall... Dax att ersätta honom med en pålitligare klan, kanske? ;-)

    ReplyDelete
  3. Kurderna i norra Syrien stödjer alltså PKK. De i Iran stödjer ofta Komala, ett annat vänsterparti (ett slags post-maoister) som länge varit allierade med kurderna i norra Irak, som tillhör den "västvänliga" falangen, och alltså är mot PKK. Men även PKK i Syrien (under andra beteckningar) var ju på västblockets avlöningslista under x antal år, eftersom de kämpade mot Assad och IS, så det kanske förklarar något? Ingen aning, faktiskt. Råkar själv tycka att man gott kunde stödja PKK-fronterna i Syrien mot IS. Min fiendes fiendes klan...

    ReplyDelete
  4. It begins...

    https://www.middleeasteye.net/news/uk-turkey-defence-exports-restrictions-lifted

    ReplyDelete