Tuesday, May 17, 2022

Rubicon


Och här kommer det, äntligen efter alla dessa år! Tobias Hübinette passerar Rubicon och vinner utmärkelsen Veckans Strasser (och dessutom Veckans Shachtman...samtidigt). Slava Ukraini!

>>>Tyvärr är delar av vänstern och kanske också högern fortfarande emot att den f d Azov-bataljonen ser ut att faktiskt vilja strida till siste man i Mariupol och just försvara Azovstal tills ingen av dem längre bokstavligen kan stå upp men oavsett om Mariupols och Azovstals sista aktivt stridande soldater är högerextremt lagda eller ej så är de trots allt hjältar efter att ha hållit ut ända sedan den ryska invasionen inleddes den 24 februari i år (för på samma datum inleddes nämligen belägringen av Mariupol).

>>>Tyvärr var det t ex budskapet från en av talarna på 1 maj-mötet vid La Mano-monumentet på Söder i Stockholm som samlar merparten av den samlade arbetarrörelsen och vänstern i huvudstadsregionen (SAP, V, LO, SAC o s v) – d v s att det är fel att som antifascist stötta Ukraina då nazister försvarar Mariupol och har grävt ned sig under Azovstals fabriksruiner och vägrar ge upp och denne 1 maj-talare fick tyvärr en hel del applåder efter att ha framfört det budskapet.

Welcome to the dark side, my son. 

"De sista ukrainska soldaterna som försvarar Mariupol är inget annat än hjältar"

6 comments:

  1. Se även här:

    https://tobiashubinette.wordpress.com/2022/05/16/hatbrotten-mot-asiater-fortsatter-att-aga-rum-i-usa-och-det-star-nu-klart-att-andra-minoritetspersoner-ofta-ar-garningspersonerna/

    ReplyDelete
  2. Och här:

    https://tobiashubinette.wordpress.com/2022/05/15/om-vita-svenska-fantasier-om-att-adoptera-ett-icke-vitt-barn-och-om-sverige-som-alla-icke-vitas-vita-moder/

    ReplyDelete
  3. Och även här:

    https://tobiashubinette.wordpress.com/2022/05/15/om-att-cemfor-soker-en-ny-chef/

    ReplyDelete
  4. Det var verkligen på tiden.

    ReplyDelete
  5. Om hatbrott mot asiater då alltså. Hans inställning till Azov är helt ologisk i ljuset av hans tidigare jakt på folk i Sverige med minsta lilla inbillade eller verkliga nazi-anknytning..
    Ser han Azov som hjältar kan han lika gärna se diverse SS-soldater som hjältar med. Soviets utbredning i Europa hade blivit betydligt större om inte ryssarna lidit av rejäl krigsutmattning mot slutet. Hade inte SS och wermacht hållt ut in i det sista trots att kriget redan var förlorat så hade västsidan av de allierade haft ett mycket sämre förhandlingsläge mot Stalin när man styckade upp Europa.
    Och varför höll så många tyska soldater ut även efter att kriget i praktiken var förlorat? För att Hitler krävde det och lät mililtär-poliserna avrätta var och en som visade defaitistiska tendenser.
    Så enligt Hubinettes logik var väl även Hitler en hjälte.

    ReplyDelete
  6. Han måste lida av ett slags politisk schizofreni. Nyligen deltog han i en pro-romsk (zigensk) konferens arrangerad av akademiska anti-rasister, men samtidigt skriver han som han gör om Azov, vurmar för Österrike-Ungern, etc. Kanske är fascinerad av honom för att jag själv periodvis varit rätt så politiskt schizo. Är det kanske fortfarande i viss mån...

    ReplyDelete