Sunday, May 8, 2022

Landsförrädare



En recension av en memoarbok skriven av Fredrik Reinfeldts talskrivare (hon med "öppna hjärtan"-talet). En bok jag med stor sannolikhet aldrig tänker läsa.  

"Lätt att tycka illa om Reinfeldts förra talskrivare"

3 comments:

  1. Landsförrädare? Ska man alltså jämföra honom med Quisling? Hmmm....

    Reinfeldt är en moderat som med en slipad retorik lyckades sälja högerpolitik så att många trodde de röstade på något som inte egentligen var höger. Och när han vann startades en ny våg av privatiseringar och nedskärningar. Att han och/eller talskrivaren tyckte att vi skulle öppna våra hjärtan för flyktingar som genomlidit fruktansvärda saker gör honom knappast till en Quisling.

    Quisling skulle säker hållit med grupperingar, som den som ger ut den nättidning som du här länkar till, i att vi inte ska ta emot icke-ariska flyktingar från främmande länder, Det ingick i tveklöst i Nasjonal Samlings åsiktspaket.

    Däremot var han för att i stora mängder ta emot soldater från det ariska Tyskland. Om det skulle uppstå en fascistisk stat i vår närhet (jag tycker i motsats till vissa inte att Putins Ryssland riktigt kvalar in som en sådan) kommer vi med all sannolikhet att se att många som är skräckslagna för "invasionen" av flyktingar hängivet kommer att hoppas på en riktig invasion av soldater som kan befria Sverige från fel sorts utlänningar.

    ReplyDelete
  2. Boken heter "Landsförrädare". 😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm, ja, det står faktiskt i artikeln du länkat till: *rodnar generat*

      Delete