Monday, September 7, 2020

Varken krig eller fred?

Kan Aftonbladet förklara varför Trump lyckats mäkla fred i Mellersta Östern och på Balkan, om nu USA "abdikerat sin roll som världspolis"? De föredrar visst att agera världsmedlare istället!

Trump har även utnämnt en ambassadör i Afghanistan som faktiskt vill avsluta kriget där. 

Och hur kommer det sig att så många generaler och säkerhetsexperter från tidigare administrationer löpt över till Biden? Det är nästan som om det inte gillar fredsavtal, or something.

Sedan undrar man ju varför Aftonbladet skiter ner sig varje gång Trump faktisk gör något aggressivt. Som att döda iranska generaler eller säga upp nedrustningsavtal...

De verkar ha lite problem med att få agendorna att gå ihop. Såvida inte AB tycker att Kushner och Grenell sluter fredsavtal med helt fel personer... De föredrar kanske fred i vår tid med radikala islamister?

Men okej. Elddopet kommer när Putte invaderar Belarus senare i år. Då kanske AB äntligen slipper alla dessa fredsavtal. Såvida de inte vill ha ett med just Putin. AB är ju trots allt inte DN... 

Min geopoliska önskelista:

Fred i Ukraina. Demokrati i Belarus. Båda länderna blir neutrala buffertstater. 

Fred i Libyen. Låt Haftar ta över. 

Fred i Syrien. Inget stöd till al-Qaida.

Fred i östra Medelhavet. Annars färgrevolution i Ankara.

USA lämnar över Afghanistan till någon annan stormakt, varsågoda!

Vi är hemma till jul.



7 comments:

  1. Apropå DN: var inte orolig, Martin, Trump vinner med 60% så du behöver inte oroa dig för ett inbördeskrig. Såvida inte Demokraterna startar ett...

    ReplyDelete
  2. DN stödjer Antifa. Givetvis för att Antifa är Bidens BITCHES.

    ReplyDelete
  3. Men QAnon är en skitfarlig konspirationsteori?

    ReplyDelete
  4. Nu har både DN och AB publicerat artiklar om att det kan bli inbördeskrig ifall Trump förlorar valet men ändå sitter kvar. Inget om att det är *demokraterna* som i realtid ptovocerar fram våldsamheter i hundratals amerikanska städer och i fyra års tid försökt underminera Trump genom diverse ränksmideri. Vem är det *egentligen* som vägrar acceptera valresultat? Fast än så länge är artiklarna ren sensationalism, eftersom de är bakom pay walls.

    Vänta en månad till...

    ReplyDelete
  5. We see you. We KNOW. And we never forget!

    ReplyDelete
  6. Trump har tydligen kritiserat generalerna och det militär-industriella komplexet. Och vi vet alla vad som kommer att hända nu, eller hur? Japp, alla liberaler kommer enstämigt hylla komplexet och fördöma Trump! En del av dem har redan förespråkat militärkupp, så varför inte?

    ReplyDelete
  7. Trump säger att tusentals soldater ska dras tillbaka från Irak och Afghanistan...

    ReplyDelete