Wednesday, August 16, 2023

Och storm skola de skörda



Wolfgang Hansson har visst glömt några saker. Hur demokraterna fick FBI att spionera på Trumps valkampanj 2016 på basis av en fejkad dossier om rysskontakter. Eller hur de försökte underminera hans administration genom en fejkad utredning om rysskontakter. 

Eller hur de släppte lös sina anarkoida stormtrupper i stad efter stad i vågor av kravaller under valkampanjen (och COVID-nedstängningen) 2020. Eller hur de censurerade "Trump-vänliga" nyheter på sociala medier (Hunter Biden host host). Och i största allmänhet försöker censurera allting, likrikta medierna, och så vidare. 

Men att valfusk skulle kunna ha förekommit är givetvis heeeelt otänkbart...

Tänk om Trump bara försvarar sig? 

Och nej, jag är inte heller särskilt förtjust i den där skojaren heller. Nu verkar han nämligen vara ryssvänlig på riktigt. Och har ingen Mike Pence som kan agera förkläde. (Och var är förresten Kushner och Ivanka?) Rysslands och i bakgrunden Kinas försök att skapa ett eurasiatiskt Imperium har förändrat den geopolitiska situationen radikalt. 

Men att det enbart skulle vara Trump som hotar demokratin är trams. Demokratiska partiet hotar den också, men på ett mer "krypande" sätt. Och även de kan antagligen tycka att "vi bara försvarar oss", eftersom det någonstans i det förflutna var republikanerna som "började" (försöken att avsätta Bill Clinton på 1990-talet genom riksrätt under Lewinsky-skandalen, knappast vad riksrätt egentligen ska användas till, samt det tvivelaktiga valet 2000).  

Vilket för oss till huvudfrågan...

Som den slovenske marxisten Slavoj Zizek uttryckte saken (jag parafraserar): "Tänk om likmaskar som Trump skapas av en ruttnande liberal världsordning". I en demokrati är det som bekant folket som röstar. Tänk om folket inte är lika nöjda med "världsordningen" som Steven Pinker, Hans Rossling eller Aftonbladet-sossar vid Strandvägen? Vad beror det på? Och vad ska man göra åt det?

Ryssland har blivit starkare under Putin. Turkiet har blivit starkare under Erdogan. Indien har blivit starkare under Modi. Vem vet, Niger kanske blir lite starkare under en miltärjunta med originella åsikter om amerikanska diplomaters matvanor? Det starkaste landet i världen är en kommunistisk diktatur. En del av likmaskarna verkar snarast vara något slags mirakelmedicin. Rena dunderkuren!

Trump är det knappast. Men om Wolfgangs polare vill ha en sportslig chans att besegra honom, kanske de borde ge fan i att bedriva den typ av politik som beskrivs i den andra länken nedan. Den ger en ganska bra ögonblicksbild av tillståndet i det "liberala" Amerika just nu. Ironiskt att även den artikeln är publicerad i Aftonbladet...

Klarar Trump detta, då är demokratin död 

Mobb stormade galleria, liberal lagändring orsaken

2 comments:

  1. "Källor på det?"

    https://ashtarbookblog.blogspot.com/2021/02/stealing-democracy.html

    https://ashtarbookblog.blogspot.com/2021/02/skadegladjen-ar-den-enda-sanna-gladjen.html

    https://ashtarbookblog.blogspot.com/2020/11/kuppforsoket-i-usa.html

    https://ashtarbookblog.blogspot.com/2020/08/sanningen-om-lincoln-project.html

    https://ashtarbookblog.blogspot.com/2020/08/ryssland-narrativet-kollapsar.html

    ReplyDelete
  2. Glömde denna:

    https://ashtarbookblog.blogspot.com/2020/10/the-red-pill-have-marxists-finally.html

    ReplyDelete