Wednesday, April 13, 2022

Post hoc, ergo propter hoc. Eller mest bara Azov!

Gamle Badoglio. Folkfront, någon?

SD brukar ju bli misstänkliggjorda för sin fascistiska och nynazistiska bakgrund. Inte för att de är fascister eller nynazister idag (åtminstone inte på rixnivå). Utan för att de var det på 1990-talet. 

Vilket är fullt logiskt ur liberal synvinkel, antar jag.

Men i så fall kan man inte försvara Azov med argumentet att de "inte längre" är nazister, att bara 20% av soldaterna är det, eller något sådant. 

Eller hur?

Ändå ser vi den vinklingen. Bland liberaler. Och kanske även på vänstra flanken. Är det inte lustigt? 

Här kommer en mer baserad vinkling: om det var rätt att under andra världskriget alliera sig med den gamle folkmördaren Badoglio mot Hitler och Musse, så kanske det är rätt att alliera sig med Azov mot Putte idag. Även om Azov är nynazister, gammelnazister, ex-nazister, krypto-nazister, ex-krypto-nazister, krypto-ex-nazister, poste-restante-nazister, post-partum-nazister, post-hoc-nazister, ironiska Twitter-nazister (20%), eller whatever whenever. 

Min IRL-identitet kommer givetvis förneka att hen skrivit ovanstående om ETC startar Twitter-drevish mot nyss nämnda IRL-identitet. 



3 comments:

  1. Vårt konto har uppenbarligen blivit hackat av OUN-B och P2. Nu igen. Vi tar givetvis KRAFTIGT avstånd från ovanstående fascistiska omkväde! Joe Biden är den fria världens ledare. Biden och Lars Leijonborg. Givetvis!

    ReplyDelete
  2. Vi lovar att prenumerera på Kvartal och Dagens ETC för att visa att någon annan än oss själva skrev ovanstående inlägg, antagligen från Ryska Postens post-restante-nazister. Så måste det vara!

    ReplyDelete
  3. Jag köper ditt resonemang. Dock, 1984-känslan som infinner sig når hela svenska folket på kommando ska låta bli att bry sig om Azovs nazism samtidigt som man förväntas hata SD för att de är kryptofascister... Vårt etablissemang är så motbjudande att jag saknar ord.

    ReplyDelete