Sunday, April 10, 2022

Högerextremism?

 


Wikipedias artikel (på engelska) om Marine Le Pens politiska positioner. Förklara gärna på vilket sätt de är "högerextrema". Eller på vilket sätt de skiljer sig från, säg, Charles De Gaulles politiska positioner...

Nä, just det.

Political positions of Marine Le Pen

16 comments:

  1. Massmedia i flera månader nu: "Eric Zemmour är så extrem att Marine Le Pen framstår som moderat i jämförelse". Översättning: "Marine Le Pen är faktiskt inte högerextrem".

    ReplyDelete
  2. Marine Le Pens politik är mer lik De Gaulles än Pétains...

    ReplyDelete
  3. Och nej, Donald Trump var inte rysk agent, för att nu kommentera ett annat *helt idiotiskt* påstående som upprepas intill leda av MSM.

    ReplyDelete
  4. Eric Zemmour är förresten en algerisk jude.

    ReplyDelete
  5. Är kanske lite ambivalent till både De Gaulle och MLP, men definitionen av högerextrem är numera närmast vänsterextrem. Eller burleskt vänsterextrem. Så brukar det ju bli när liberaler LARP-ar radikalism. Churchill var kanske också högerextrem?

    ReplyDelete
  6. Lite som när Fria Tider envisas med att kalla Expressen "vänstertidningen".

    ReplyDelete
  7. Den hemska högerextremisten MLP har förresten föreslagit en nationell enhetsregering, och vill eventuellt ta in den här killen:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Jean-Pierre_Chev%C3%A8nement

    ReplyDelete
  8. Han var halvkändis för omkring 20 år sedan, då han tillhörde franska socialistpartiets vänsterfalang.

    ReplyDelete
  9. Jag hoppas att fler hänger på Åkessons försök att etablera centerpartister som vår tids högerextremister.

    ReplyDelete
  10. Det blir ju lite schizo om man fördömer Marine för att vara högerextrem, och samtidigt de facto stödjer de hårda killarna i Azov, som antagligen står något till höger om Zemmour!

    ReplyDelete
  11. Oskorei på Motpol blev rätt förvirrad över detta redan 2014 (i samband med Euro-Majdan), och nu var det dax igen...

    ReplyDelete
  12. Egentligen har västvärlden alltid stött "våra skitstövlar" (och jag antar att Sovjet hade "våra anti-kommunister"?), men eftersom PK och Woke blivit så dogmatiska ståndpunkter i propagandan, blir kontrasten mellan myt och verklighet antagligen mer skriande på något sätt...

    ReplyDelete
  13. Apropå Åkesson så minns jag att SD på 1980-talet anklagade Stefan Herrmans falang för att vara fascister just för att de var nyliberala, detta i samband med Sverigepartiets splittring. Herrman anklagade förstås SD för fascism...

    ReplyDelete
  14. Låter som en högervariant av en falangstrid inom valfritt bokstavsvänsterparti där bägge parter hela tiden anklagar varandra för att vara reaktionära.

    ReplyDelete
  15. Ja, det lät inte riktigt klokt. Fast ändå rätt intressant att SD anklagade Herrmann-falangen för fascism just för att de var extremt nyliberala i ekonomiska frågor...

    ReplyDelete