Tuesday, April 19, 2022

En bög i Eurasien

Globo-homo: Finns på riktigt?

Två enkla frågor.

1) Vad anser den säkerhetspolitiska intelligentsian om den senaste geopolitiska spelplanen i det eurasiatiska hjärtlandet och dess implikationer för 2000-talets stormaktspolitik?

2) Sedan när blev "bög" ett acceptabelt slangord för "homosexuell man"?

Cyniskt att göra Dumbledore till bög



6 comments:

  1. Globo-homo finns definitivt på riktigt. Men sen är det ju inte bara bögerier man kallas Globo-homo för, utan även sin besatthet av att homogenisera altt och alla. Inga nationer, inga folk, inga kön och inga arter(?).
    En mycket pervers och livsfientlig rörelse som vill att vi alla ska vara könlösa och likformade perversa mähan som livnär oss på lågkvaltativast möjliga mat samtidigt som vi är för besatta av sex för att bry oss om vad våra makthavare sysslar med.
    Pasolinis "Sodoms 120 sista dagar" är en lysande skildring av filosofin bakom Globo-homo.
    Såg denna film i tonåren. En klasskamrat till mig hade ett kopierat vhs-ex som till sist nästan hela klassen sett. Jag begrep naturligtvis inte ett dugg av filmen då och såg den bara för att jag Inte ville vara sämre än alla andra som sett den. Mådde dock riktigt dåligt efteråt.
    Såg om den många år senare i samband med att jag läst en del av Pasoloni. Och jag kan bara instämma med alla som anser filmen vara genialisk. Globo-homosarnas essens beskrivs på pricken, trots att det ordet ännu inte var uppfunnet.
    Intressant i sammanhanget att Pasolinis själv var pederast och känd för att köpa sex av unga män i Roms skummare kvarter. Ett riktigt äckel för att tala klarspråk, dock ett äckel med mycket stor sjukdomsinsikt och en brilliant förmåga att skildra denna sjukdom när den gestaltar sig som samhällsfenomen.

    ReplyDelete
  2. https://youtu.be/VLdO-qkY1pQ

    Ju mer jag tänker på det ju mer känns filmen som en nutidsskildring. Kallar man bara filmens "fascister" för Globo-homo istället så stämmer allt väldigt bra med samtiden. Världen av idag skildrad i miniatyr på en italiensk herrgård. Urk!

    ReplyDelete
  3. Men inte ens Pasolini förutspådde att man idag skulle gå in för att göra barn könsdysforiska och spruta dem fulla med och hormoner och lägga dem under kirurgernas skalpeller för forma pm dem till någon sorts Baphomet-styggelser.

    ReplyDelete
  4. Har förstås hört talas om filmen. Vet inte om jag vågar se den. Den och "Caligula" är nog de två filmer jag hört talas om som har absolut sämst rykte...

    ReplyDelete
  5. Caligula är harmlös i jämförelse. Salo är direkt plågsam första gången man ser den, antagligen även för vuxna tittare. Tror jag var 14 när jag såg den först. Vi var många i klassen som traumatiserades en smula av den filmen. Han som ägde exet hade fasligt roligt åt allt snack den genererade. Så småningom nådde snacket lärarnas öron och det hölls en mindre inkvisition i klassen om "porr och tortyrfilmen" som ambulerat runt bland nästan alla pojkarna och några av flickorna. Detta var när "videovåldet" var en het potatis i samhällsdebatten.

    ReplyDelete
  6. Här en utmärkt genomgång av filmens handling och alla turer kring den. Inga grövre scener är med:
    https://youtu.be/DTi2veLTxpI

    ReplyDelete