Monday, April 11, 2022

Våra nynazister och deras

 


En artikel som driver linjen att Azov-bataljonen numera *inte* är nynazister. Från den högerliberala (?) tidskriften Kvartal. Lägg märke till att Svenska Dagbladets tidigare utrikeskorre Ola Wong skrivit förordet! 

Intressant. 

Brunsmetningen av Azov

Fler länkar om Azov-dramatiken (artikeln på Dagens ETC är låst, så den kan jag tyvärr inte länka till):

Hätskt vänsterbråk om nazister

Unken attack på ukrainska journalister

10 comments:

  1. Jag undrar om Kvartal anser att Marine Le Pen är högerextremist?

    ReplyDelete
  2. Läste "Brunsmetningen..." häromdagen. Jösses vilket trams. T. ex "Azov är inte en högerextrem battalion, man är ett professionellt förband".
    Ok. För högerextrema människor kan ju inte vara proffessionella soldater. Då var väl SS riktiga amatörer då.

    ReplyDelete
  3. Dagens ETC har förresten nyss meddelat de att bryter samarbetet med Kajsa Ekis Ekman. Hon "fick kicken", som Aftonbladet uttrycker saken. Dags att rycka ut med käppen igen!

    ReplyDelete
  4. Apropå Azov har jag ingen välgrundad åsikt i frågan, men jag noterar att t.o.m. Wiki (som i allmänhet stödjer etablissemanget) beskriver Azov som nynazister i presens. Att de är multi-etniska bevisar ingenting. Waffen-SS var multi-etniska, detsamma gäller Wehrmacht.

    Också oklart varför frånvaron av kopplingar till högerextrema partier skulle bevisa att Azov själva inte är högerextrema.

    Ganska uppenbart att "liberalerna" har svårt för att hantera Azov-problematiken...

    ReplyDelete
    Replies
    1. I "Brunsmetningen..." anfördes det faktum att Azov har grekiska medlemmar som ett bevis för att man inte kan vara nazister. Vad bra! Då vet vi att inte heller Gyllene Gryning(nej inte det ockulta sällskapet) är nazister.
      Jag vill se en ordentlig utredning i regimmedia nu om vilka som är nazister. Jag kan själv bidra med tipset om att DS är solklara nazister. Uppenbart ryssvänliga. NMR tycks vackla lite i frågan men är fortfarande ryssvänliga och således nazister.

      Delete
    2. Jag börjar få 1984-vibbar av regimmedias ännu ej helt framgångsrika minneshålande av Azovs nazism. Smått obehagligt att iakta i realtid oavsett vad saken gäller.

      Delete
  5. Appropå frånvaron av kopplingar till högerextrema partier så tror jag det finns en rätt enkel förklaring. Azov strävade inte tidigare efter kopplingar till några partier. Man var inte den sortens organisation. Lika lite som att Atomwaffen eller ToB strävat efter kopplingar. Atomwaffen hade för övrigt medlemmar som gick med i Azov redan innan invasionen. Men det kanske betyder att inte heller Atomwaffen är nazister? Kan jag få ett svar nu genast av Globohomo? Nej ni får ingen betänketid.

    ReplyDelete
  6. Hörde precis på en pod om ETC och Ekman. Patetiskt. "Titta så duktiga vi är, vi lär Ekman veta hut, androm till varnagel som inte är med på minneshålandet".

    ReplyDelete
  7. https://www.friatider.se/stodkonsert-ukraina-stalldes-anvande-ryskt-musikinstrument

    De kollektiva diagnoserna man kan sätta på svenskarna och deras ledare börjar bli många nu. De mest uppenbara är väl svårt självskadebeteende och så en drös med bissara fobier.
    Kan inte mycket om musikinstrument men kan inte balalaikor på något vis kopplas till Ukraina? Och hur är det med kossackdans? Ska vi inte förbjuda kyrriliska alfabetet också när vi ändå är i farten. Ukrainare och Azov-greker får dock dispens.

    ReplyDelete
  8. Jag undrar också om det handlar om att man avreagerar sig på verkliga eller fiktiva "ryssar" eftersom allt annat "hat" är förbjudet...

    ReplyDelete