Sunday, April 3, 2022

En riktig komedi



Har ännu inte sett "Folkets tjänare 2", en komedi med Volodymyr Zelenskyj i huvudrollen som Ukrainas president. Samme Zelenskyj som numera är Ukrainas president på riktigt. 


Så här låter SVT Plays beskrivning av handlingen:


"När Internationella Valutafonden sätter press på landet att göra vissa reformer för att få utökade lån så försöker presidenten Vasylyj övertyga det ukrainska parlamentet att gå med på kraven. Ukrainas tre mäktigaste kriminella oligarker gör dock allt för att stoppa reformerna och Vasylyj svarar med att på olika sätt försöka så split mellan oligarkerna."


En film där hjälten stödjer IMF...

Jo, nog är det en komedi, alltid.

TILLÄGG: Efter att ha skrivit ovanstående, tittade jag på filmen och konstaterade att "Vasylyj" faktiskt vägrar skriva under IMF-avtalet i slutet av filmen...  




3 comments:

  1. Lite roligt att SVT Play använder den ryska titeln istället för den ukrainska när de ska ange filmens originaltitel...

    ReplyDelete
  2. Off topic. Angående vår diskussion på min blogg om Spartacist Leagues urartning. När den politiska urartningen började kan ju diskuteras, men den rent moraliska urartningen tror jag kan säga började 1978. Två milstolpar det året var Robertsons rasistiska tal om de albanska bönderna som "goatfuckers", och den första propedofila artikeln, 10 februari 1978, - "Stop the puritan witchhunt against Roman Polanski".

    ReplyDelete
  3. Robertsons bisarra tal var 1977.

    https://ashtarbookblog.blogspot.com/2022/02/the-fringe-of-surrey.html

    ReplyDelete