Saturday, April 23, 2022

Från landsförräderi till global-patriotism

Från Kuusinen till Queer, snyggt jobbat! 


Diverse sosse- och vänsterdebattörer har blivit "omvända" till svenskt NATO-medlemskap. Något de inte ens förespråkade under kalla kriget. Orsaken sägs vara "den nya säkerhetspolitiska situationen" som uppstått i och med att Ryssland attackerat Ukraina.

Vilket givetvis är skitsnack.

Varför det? Jag återupprepar: för att dessa politiska krafter *inte* krävde NATO-medlemskap under kalla kriget. De ansåg tvärtom att Sverige skulle *avbryta* det halvhemliga NATO-samarbete som fanns redan då.

Men observera att Ryssland då kontrollerade Baltikum, Polen och halva Europa. Finland var finlandiserat. Ryssland var en global motståndare till västblocket. De invaderade Ungern, Tjeckoslovakien och Afghanistan, och fixade en illa beryktad militärkupp i Polen. 

Varför var detta *mindre* hotfullt än Putins försök att ockupera östra och södra Ukraina? 

Låt oss tala klarspråk. Ett: Vänstern vill visa det västerländska etablissemanget att de är "pålitliga". Två: Anledningen till detta, är att västvärlden numera ser ut ungefär som vänstern vill ha den. Mer vänsterliberalism, massinvandring, vindsnurror, och så vidare. Det stora problemet med Puttes Gårdarike verkar vara att de förbjudit Pussy Riot och bombar våra mångkulturella allierade i Syrien. Ja, al-Qaida, ni vet...

Det är därför vänstern sluter upp bakom NATO. Den är systembevarande. Detta förklarar också den ständiga oron för att Trump ska bli president i USA. Vilket verkar vara det enda som kan få en vänsterlök att ifrågasätta medlemskap i militäralliansen. "Då riskerar NATO att kollapsa". Eller användas till att försvara ett helt *annat* etablissemangsprojekt...

Vänstern vill ha ett vänsterliberalt NATO med Biden, Zelenskij och Macron. Och Walt Disney, förstås. Det vore väldigt ironiskt om den till slut fick ett NATO med Trump, Pompeo, DeSantis och Azov istället. Men okej, Macron sitter kanske kvar på sin olympiska empyré?

Som sagt, ironiskt. För jag misstänker att det finns ännu en anledning till den motsägelse jag nämnde ovan. Någonstans i bakhuvudet uppfattar även dagens vänster Ryssland som "vänster" före 1991. Ja, just det. Sovjetunionen. Vem vet, det kanske är därför dagens global-patrioter var söta små landsförrädare på 1980-talet...   


5 comments:

  1. Har ärligt talat inte bestämt sig om NATO-medlemskapet, men eftersom alla partier de facto verkar stödja det, har det blivit akademiskt som valfråga.

    ReplyDelete
  2. Rätt mycket sorgearbete från Daniel Suhonen i AB just nu. Han är inne i "förhandlingsfasen". Suhonen vill gå med i NATO...på villkor att Norden blir en kärnvapenfri zon.

    Han vill alltså att Sverige går med i NATO utan att gå med i NATO. Cuz "ny säkerhetspolitisk situation", eller whatever.

    ReplyDelete
  3. Jag är väl mot Ryssland av något slags "nationella" orsaker, antar jag.

    ReplyDelete
  4. Lite occidentalism versus byzantinism, eller något sådant.

    ReplyDelete
  5. Studera Karl Marx´ och Friedrich Engels´ geopolitik, kamrater.

    ReplyDelete