Monday, April 25, 2022

Arrestera Wolodarski (del 700)



Har DN och Wolodarski gjort bort sig nu igen?

>>>Sverige har fått konkreta löften från Storbritannien och USA om skydd under en ansökningsprocess till Nato, uppger flera källor med insyn i Regeringskansliets arbete. Det handlar om ökad militär närvaro, fördjupade militära övningar och ”starkt politiskt” stöd från Nato-länder. – Uttalanden om att Sverige inte kommer att skyddas eller få stöd under en eventuell ansökningsprocess spelar Ryssland i händerna, säger en regeringskälla.

>>>Frågan om säkerhetsgarantier innan ett eventuellt Nato-medlemskap är ratificerat av alla Nato-allierade har varit högaktuell senaste veckorna. Aftonbladet kunde i fredags berätta att diskussioner förts med Storbritannien, samtidigt uppger Dagens Nyheter att Sverige inte har några säkerhetsgarantier förrän en Nato-ansökan är godkänd.


>>>En regeringskälla uppger att det funnits en irritation i regeringskansliet över uppgifter i artiklar från DN och Expressen där Sverige och Finland pekas ut för att sakna garanti om skydd under en ansökningsprocess. Detta eftersom det riskerar att bidra till splittring och osäkerhet i ett känsligt läge, enligt källan.


Källor: USA och Storbritannien utlovar militär närvaro före NATO-beslut


Arrestera Peter Wolodarski

2 comments:

  1. Minns någon POGO-pedagog film i skolan som handlade om Sveriges förträffliga neutralitet. Alla typer av militär allians-förespråkare framställdes som ena lömska typer som förmodligen gick främmande makts ärenden.

    ReplyDelete
  2. Just den minns jag inte. Wolodarski verkar vilja vara nyttig idiot åt *båda* stormaktsblocken, LOL.

    ReplyDelete