Wednesday, March 23, 2022

Den ryssländska filen


Lena Mellin (av alla människor) har faktiskt en poäng här. Hon verkar dock totalt omedveten om det som i USA kallas "cancel culture" och som är en del av det ständigt pågående "kulturkriget" i det landet. Det är nämligen *det* som ligger bakom tönterierna kring lökkupoler och "ryska posten". 

Jämför hur BLM-Antifa rev statyer i amerikanska storstäder 2020, hur man kan bli stoppad på Twitter om man skämtsamt kallar en trans-kvinna "årets man", eller hur vissa ord och uttryck är förbjudna eftersom de inte är tillräckligt "politiskt korrekta" (t.ex. får man inte säga "AIDS victims", det heter "People With AIDS" eller "PWAs"). 

Mycket av reaktionerna på Rysslands krig i Ukraina har varit av den här typen, givetvis för att det är så "liberaler" tror att "politisk aktivism" ser ut. Det handlar om en viss typ av sociala och ideologiska markörer. I min ungdom var hakkors kontroversiellt för att, ja, ni vet, andra världskriget och så, men numera handlar det om drev på sociala anti-medier mot lökkupoler på filpaketet (eller rädsla för att sådana ska inträffa). 

Vilken tur att någon faktiskt skickar pansarskott (och fil?) till Ukraina...

"Det är väl inte rysk fil vi är emot"

9 comments:

  1. Vi kanske borde sluta kalla anabola för "ryssfemmor"?

    ReplyDelete
  2. Ryska Posten använder fortfarande en gigantisk röd stjärna på sin logga...

    ReplyDelete
  3. "Hat" är ju förbjudet på de globo-liberala sociala medieplattformarna. Utom just hat mot ryssar. Undrar lite över de psykologiska mekanismerna...

    Det hat man inte får visa mot någon annan etnisk grupp, kan man istället utgjuta mot ryssarna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intressant socialpsykologisk frågeställning. Är risken för pogromer större om man hetar mot en för hetsen godkänd folkgrupp i en kultur som annars är mycket nitisk med att kväva all tänkbar typ av HMF i sin linda, även de mest långsökta fallen? Skulle tro att så är fallet.

      Delete
    2. Här är en vänsterkommentar om just den saken:

      https://www.marxist.com/ridiculous-russian-boycotts-lead-to-xenophobic-hate-crimes.htm

      Delete
  4. Snart kommer väl något ljushuvud kräva att Slovakien och Slovenien måste ändra sina flaggor, de liknar ju den ryska...

    ReplyDelete
  5. Det positiva är väl att Karl XII:s staty i Stockholm klarar sig ett tag till, ha ha.

    ReplyDelete
  6. "Ryssfemmmor" är dock en utmärkt benämning på anabola i det för tillfället rådande SJW-narrativet. Ger associationer till sunkiga och aggressiva kroppsbyggare. Även en lätt antydan om att ryssar är ena klena typer och är dem inte det så är det för 0att dem använder anabola.

    ReplyDelete
  7. Ja, det stämmer ju. Och anabola sägs ju göra folk galna också, särskilt om de dricker vodka samtidigt!

    ReplyDelete