Ready for the big one? |
Could a limited nuclear war reverse global warming? The answer seems to be "yes", but with a whole range of other unfortunate side effects, so probably not recommended anyway...
To resolve the binary between Greta and The Donald by a huge nuclear blast looked like such an appealing notion, but it seems we can´t solve everything that way!
Could a small nuclear war reverse global warming?
Om vi får en skenande växthuseffekt med massdöd över hela jorden kan kanske atombomber mot obebodda ökenområden ändå vara den enda, låt vara desperata, lösningen som finns.
ReplyDeleteOch atombomber mot bebodda områden är ännu bättre för då blir det färre människor över som andas och fiser och gör en massa annat dumt med negativ klimatpåverkan.
ReplyDeleteKan man få önska en låt av Globohomo som sänds ut globalt i alla kanaler samtidigt som missilerna avfyras? I så fall vill jag höra den här:
ReplyDeletehttps://youtu.be/68IhD9se_NA
Perfekt som soundtrack under nedräkningen till "The Great reset".
När jag tänker efter så är det problematiskt med bebodda områden då det finns så mycket som kommer att brinna länge där. Bunta istället ihop alla som ska avlivas i öknar och smäll sen av bomberna där.
ReplyDeleteMen å andra sidan, atomvinter orsakas just av bland annat brandröken från atombombernas effekt med brandrök i atmosfären. Atomdetonationer i sig är alldeles för "rena" för att blockera solen. Blir svårt det här.
Är inte expert på detta ämne, men enligt Wiki så är det soten som blockerar solljuset, så i modellerna om nukleär vinter räknar man med att ett stort antal städer brinner ner. Sot skapas ju också av skogsbränder. Men skapas det verkligen om man skulle atombomba en öken?
ReplyDeleteKanske om man atombombar relativt obebodda skogsområden? Fast det blir väldigt desperat, inte säkert att någon överlever ens då...
Blir inte mycket rök fån sanden, relativt sett. En massa sand i form av lavaparticklar som sedan blir till glas kommer att driv runt i atmosfären ett tag men bara en bråkdel så länge som sotparticklar, då de är för tunga.
ReplyDeleteInga partiklar man vill andas in för övrigt. Fastnar ett dylikt mikroskopiskt radioaktivt glasfragment i lungir eller avioler så är det rätt kört några är senare.
ReplyDeleteAtt röka en massa tjärrik tobak ger dock ett visst skydd. Finns chsngs att partickar fastnar i tjäran som man sedan hostar upp, så kallad rökhosta. Så gratis fulcigaretter åt alla om vi startar det totala klimatkriget, tack.
ReplyDelete