Monday, January 10, 2022

"There are no gods in Buddhism"

 


That´s where you´re wrong, kiddo. 

Shakra (Buddhism)

3 comments:

  1. That story about Indra suddenly having 1000 dicks all over his body as punishment for fornicating to much was to funny. And before that he was covered in 1000 eyes as punishment. Dont remember why, perhaps for being a gossippy little bastard looking to much into what other people did? And killing his father in a quarrell over The last sip of soma.

    ReplyDelete
  2. Buddhismen har en massa gudar, men de är inte vad man i vår kultur kallar för "Gud". Buddhismens gudar står faktiskt under människan i den kosmiska hierarkin. Upplysta människor kan gå direkt till Nirvana, det kan inte gudar. För att de ska göra det måste de först återfödas som människa.

    ReplyDelete
  3. Erik,

    Jag har rentav läst att det finns en thailändsk text från "medeltiden" som säger att när Sakka dör och återföds, kommer han att återfödas som en särkskilt "wretched human", kanske en tiggare eller så.

    Fast samtidigt verkar det som att buddhisterna de facto ändå dyrkar "gudarna" (devas) för att få diverse världsliga fördelar, så kan man väl säga att de är som hednagudarna, men inte kan frälsa människan.

    ReplyDelete