Sunday, January 30, 2022

När det materiella klassintresset talar

Credit: Greg Hume 

Den här lille sossepropagandisten får in en del poänger här. Men hur kommer det sig att MP har en väljarbas "till vänster" samtidigt som partiet bedriver högerpolitik? 

En förklaring är förstås att MP:s väljare faktiskt är riktigt jävla korkade. 

Men det skulle faktiskt kunna finnas en annan förklaring också: väljarbasens "vänster"åsikter är en form av godhetssignalering som mest är retorisk. När det materiella klassintressena börjar tala, föredrar MP:s priviligierade väljare en högerpolitik. Kanske kan de sätta sina egna ungar i de där friskolorna? 

Och då är det nog troligare att Centern tar deras röster. Inte SAP. Särskilt inte ett SAP om försöker triangulera gentemot SD... 

"Utan Södermalm är MP en historisk parantes"

6 comments:

  1. Att MP är det sista partiet man bör gå till om man vill driva miljöfrågor är något jag hörde, halv på skämt och halvt på allvar, redan på 00-talet. Och partiet hade redan då ett grundmurat rykte om att till stor del bestå av karriärister och strebrar. Det lär ju inte ha blivit bättre sedan dess. Ett riktigt vänsterparti har MP inte varit sedan Birger Schlaug på 90-talet...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alltså: Schlaug var den som uppenbart drev partiet "åt mitten".

      Delete
  2. Förresten samma sak med Stockholmspartiet. Väldigt "radikala" i början, och sedan stödparti till borgarna.

    ReplyDelete
  3. Vad "Södermalm" vill ha är en kombination av nyliberalism och vänsterliberalism, där de privata företagen både regleras av och gör vinst via staten. Ett system *även sossarna stödjer*. De vill inte ha ledarskribentens mer traditionella sossepolitik. Alltså: Centern.

    ReplyDelete
  4. Jag trodde faktiskt att det fanns ett visst politiskt utrymme för ett MP som lämnat regeringen och blivit mer frasradikala. Men uppenbarligen underskattade jag "Södermalms" politiska degenerering, ha ha.

    ReplyDelete