Friday, January 8, 2021

Good night, America, wherever you are



Trump leaves. But the problems that made Trump possible, even inevitable, remain.

Somehow, I doubt an attempted reboot to the failed policies of Clinton, Bush and Obama will solve them...

Trump didn't solve them either, of course. One day, the people who complained loudest about Trump will be the first to bemoan the fact that he (the fake Messiah) is gone.

The fake "baptizes" you with tax cuts. The real savior will baptize you IN FIRE.

The question is: How much fire will be necessary in 10, 20 or 30 years? And can America bear it? Can YOU bear it? 

Good night, America, wherever you are!





12 comments:

  1. En glad nyhet är annars att Greta Thunberg numera är myndig! ☮️

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Men Trumps skattesänkningar var ju framförallt för de rika. Men , OK, det fanns ju element i hans politik där det kan bli klart värre nu. Exempelvis verkar han ha ett inre mycket starkt motstånd mot krig. Redan undrar en del om hur snabbt vi får ett nytt krig nu när han är borta.

    Å andra sidan skärpte han de sanktioner mot Kuba som Obama lättade.

    Bidens regering kommer att bli svag. Och stå inför ett läge som troligen ingen regering i USA:s historia haft. Nämligen att miljoner människor INOM USA tror att regeringen är en del av ett satanistiskt pedofilnätverk. En gång i tiden sjöng Pete Seeger "What did you lerarn in school today" med bland annat dessa verser

    "I learned our government must be strong
    It's always right and never wrong
    Our leaders are the finest men
    And we elect them again and again
    And that's what I learned in school today
    That's what I learned in school".

    Idag tycker många i USA snarare att "Our leaders are the most evil men".

    Den i och för sig ofta lite utflippade teosofen Helena Petrovna Blavatsky trodde att dålig karma inte endast finns på individnivå utan även på gruppnivå.

    De härskande i USA torde nog ha dålig karma för det de gjort under några hundra år - som nu slår tillbaka på dem.

    För att nu låta lika flummig som Madame Blavatsky.

    ReplyDelete
  5. Man kan väl hävda att skattesänkningarna i längden bara *gynnar* de rika, men de verkar ha genomförts för nästan alla grupper.

    Trumps utrikespolitik är extremt motsägelsefull, ex vis har krig ofta ersatts med proxy wars, black ops och sanktioner. Någon övergripande strategi är svår att se. Skulle nästan kräva en egen blog post.

    Fortsättning följer.

    ReplyDelete
  6. Stormningen av Capitolium är både tragisk och komisk. Tragisk för att minst fem personer verkar ha avlidit, men även komisk på ett bisarrt sätt. Varför fanns det bara ett dussin poliser utanför byggnaden, om Trump är en farlig kuppmakare? Såg du killen som var utklädd till bisonoxe och som intog talmansstolen? Är detta "kuppen" alla varnat för i fem års tid?

    Fortsättning följer.

    ReplyDelete
  7. Det säger något om hur absurd den politiska situationen i USA har blivit. Vi har vita trans-studenter som LARP-ar revolution, en senil gubbe som LARP-ar valkampanj, en avsatt president som LARP-ar kuppledare, och en "kuppledare" som LARP-ar bisonoxe. Fast depressionen verkar äkta.

    Jag tror att USA börjar likna Ryssland på 90-talet. Stort, fattigt, splittrat, men fortfarande med kärnvapen...

    En heretisk tanke: tänk om de *behöver* en Putin? Biden-Jeltsin och Trump-Rutskoj funkar inte riktigt...

    ReplyDelete
  8. Tror man behöver något i stil med Tito i jugoslavien. En hård jävel som inte tollererar en massa offerkoftestickande från någon etnisk grupp alls. Hade velat se Titos hantering av Seattle-"republiken". Höll på att säga det samma Charlottsville men där blev ju bråkstakarna rejält manglade. Av både polisen och AFA.

    ReplyDelete
  9. Fast Tito var väl mer åt det "multi-etniska" hållet...?

    ReplyDelete
  10. Delvis. Men vilket som för min del, bara vi slipper detta evinnerliga etniska självömkande. Komplettera HMF-lagen med en lag som förbjuder ömkande av folkgrupp, såväl egen som andras. Det är bara ett passiv-aggresiv variant av HMF.

    ReplyDelete
  11. "förbjuder ömkande av folkgrupp, såväl egen som andras". Hmm... Skulle kunna användas mot åtskilliga skildringar av Förintelsen. Bland annat.

    ReplyDelete
  12. Vore nog en omöjlig lag att upprätthålla på ett rimligt sätt. Man blir dock sugen när BLM vältrar sig i självömkan och helt struntar i det faktum att polisen är mer benägen att skjuta vita vid konfrontationer, att svarta poliser är mer benägna att ta till våld mot svarta(förmodligen då de inte behöver oroa sig för att hängas ut rasistmördare), att en vit boxare kallas rasist för att han knockar sin svarta motståndare etc.
    Nu håller jag ju nästan på att ömka vita här... Så jag tror vi skiter i lagförslaget. Men alla dessa etniciteter som slåss om vem som är mest förtryckt lamslår samhället.
    Om vänstern kunde återgå till att fokusera på klass så vore mycket vunnet.

    ReplyDelete