Saturday, January 2, 2021

Meningsfulla sammanträffanden?



Det var en gång en helt vanlig amerikansk kongressledamot, senator Gary Peters från Michigan. Demokrat så klart.

I somras lade denne Peters ett lagförslag rörande vissa reformer av FEMA, det federala amerikanska räddningsverket. Förslaget var helt okontroversiellt och röstades igenom av kongressens båda kamrar. För några dagar sedan skrev Trump utan att trilskas under beslutet. Och där hade historien kunnat sluta. 

Så när som på *en* liten detalj... 

Lagförslaget har det märkligt otympliga namnet Safeguarding Tomorrow through Ongoing Risk Mitigation Act. Förkortat blir detta STORM Act. Vilket antagligen är fullt medvetet. Jag antar att Peters tänkte på stormar eller orkaner. FEMA är ju räddningsverket.

Det finns dock ett litet problem. "The Storm" är även namnet på ett av QAnons konspirationsscenarion. Det går ut på att alla Trumps motståndare kommer att arresteras och skickas till särskilt inrättade fånglänger!

Det finns även en äldre konspirationsteori om FEMA, enligt vilken etablissemanget tänker skicka dissidenter till "räddningsverkets" hemliga fångläger.

Och bara några dagar innan den avgörande omröstningen i kongressen 6 januari skriver president Trump under något som heter STORM Act och handlar om FEMA...

QAnon måste vara lyriska!

Vad senator Peters (som nog menade tropiska stormar) tycker om saken förtäljer inte historien... 


4 comments:

  1. Någon form av proto-QAnon fanns redan vid valet 2016 och dess sympatisörer verkade tro att Trump så fort han vunnit skulle arrestera Hillary Clibton och de andra medlemmarna av det satanistiska pedofilnätverket.

    De fick vänta och vänta och vänta - och så ställde Trump upp på ett nytt val som enligt både Trump och QAnon vanns av Biden med hjälp av ett massivt valfusk. Som dessutom Trunp redan i förväg ska ha förutsett.

    Om QAnon nu hade rätt om det satanistiska pedofilnätverket hade de i så fall defi8nbtivt fel om Trump. Han kommer aldrig att krossa något satanistiskt pedofilnätverk och inget tyder på att han ens har föraökt.

    Genom hans valnederlag får QAnon nån sorts tidsfrist. En ny Trumpseger utan några försök att krossa några sådana nätverk under de närmaste fyra åren skulle nog ha inneburit slutet för QAnon. Nu kan de få fantisera om vilka underbara saker som skulle inträffat om inte den djupa staten hade lyckats med sitt massiva valfusk...

    ReplyDelete
  2. Ett ännu värre scenario för QAnon vore om Trump faktiskt lyckas stanna kvar vid makten men *ändå* inte krossar nätverket...

    ReplyDelete
  3. Var det inte det jag skrev? "En ny Trumpseger utan några försök att krossa några sådana nätverk under de närmaste fyra åren skulle nog ha inneburit slutet för QAnon."

    Eller menar du om Trump kan behålla makten på något annat sätt, exempelvis genom att valresultatet underkänna i sista sekunden?

    ReplyDelete
  4. Ja, just det. QAnon tror ju det. Om "the Storm" faktiskt inträffar men visar sig vara en svag bris, med Trump som "main line Republican" i fyra år, vad händer då?

    ReplyDelete